Dell eneste PC-leverandør i pluss

Verdens største PC-leverandør, Dell, presenterte torsdag sine kvartalstall. Omsetningen økte 10 prosent, men overskuddet var nesten uendret fra i fjor. Selskapet er det eneste av de store leverandørene som tjener penger.

PC markedet har vært knallhardt den siste tiden. Selskap som Compaq Computer Corporation har fått føle en hard nedgang i markedet for PC-er.
Dell Computer Corporation har også fått merke nedgangen, selv om det ikke kommer like tydelig frem i kvartalstallene som hos konkurrentene. Men selskapet advarer mot dårligere kvartaler i tiden som kommer, melder Wall Street Journal.


I selskapets fiskale kvartalstall kunne de rapportere om et resultat på 462 millioner dollar, 4,15 milliarder norske kroner. I samme periode i fjor fikk selskapet et resultat på 466 millioner dollar, 4,19 milliarder norske kroner.

Dell rapporterte om økning i leveransen på hele 27 prosent, mot et snitt i bransjen på 3,5 prosent. Dette var med på å øke omsetningen til Dell med hele 10 prosent. I årets første kvartal omsatte Dell for hele 8,03 milliarder dollar, 72 milliarder norske kroner.

Samme periode i fjor var omsetningen på 7,28 milliarder dollar, 65,5 milliarder norske kroner. Det melder Wall Street Journal

Selskapet tror det kommer til å bli hardt resten av året, og advarte analytikerne med å friskmelde PC-bransjen i år.

Til toppen