Dell planlegger forhandlersalg i USA

Småbedrifter i USA kjøper merkeløse PC-er for 3 milliarder dollar i året. Dell vil angripe dette markedet ved å satse på forhandlere.

Wall Street Journal skriver at Dell i løpet av uka vil lansere en merkeløs lavpris PC rettet mot forhandlere i USA. PC-en vil høyst sannsynlig ha mye til felles med Dimension-serien (bildet). Forhandlerne vil tilbys finansiering og privilegert tilgang til Dells nettbutikk.

Hittil har Dell sverget til en forretningsmodell uten forhandlere, som selskapet har betraktet som et unødvendig og fordyrende mellomlegg. Helomvendingen skyldes en erkjennelse av at forhandlere ofte opptrer som en slags IT-avdeling for små mellomstore bedrifter. Disse forhandlerne kjøper gjerne merkeløse PC-er, og er årsaken til at 30 prosent av det amerikanske PC-markedet fortsatt består av merkeløse PC-er.

Dell anslår markedet for merkeløse PC-er solgt gjennom amerikanske forhandlere til tre milliarder dollar i året. Selskapets talsperson sier til Wall Street Journal at man i første omgang, det vil si de kommende tolv månedene, har satt seg et salgsmål på rundt 380 millioner dollar.

Dette målet gjelder PC-er. Dell håper på lengre sikt å tilby også bærbare PC-er, servere og kanskje også lagring og nettverksutstyr gjennom forhandlerkanalen.

Til toppen