Den digitale syklubb er åpnet

I futuristiske lokaler på Aker Brygge ble norske kvinners første offisielle forum for Internett åpnet mandag. Men hjemmesiden til webgrrls.no er ikke helt klar ennå. "Den moderne syklubb" kalte styremedlem Rita Westvik organisasjonen.

"Kulturell inspirator" for den nyoppettede organisasjonen er Rita Westvik, som til daglig jobber som rådgiver i NRK Interaktiv, og som også sitter i styret for Webgrrls Norge.

- Det er enkelt og moro å være på nettet. Men kvinner trenger nettverk for å komme innenfor nye miljøer, det har jeg prøvd å vise med denne skulpturen med gammelt datautstyr, mobiltelefoner og kosedyr. Vi vil spre det glade budskap om at kvinner er ønsket på dette området, uttalte en opprømt Westvik (bildet) da den nye "non-profit"-organisasjonen for jenter i går så dagens lys

En av initiativtakerne er Siri Drachmann som har vært med på å starte Webgrrls i Danmark. Hun understreket at mulighetene er uendelige for hva organisasjonen kan drive med: - I San Francisco utviklet vi en jobbarena for kvinner, og i Danmark bytter danske Webgrrls leiligheter eller starter firma sammen. Interessen for Internett er viktigere enn kunnskap om data, sa Drachmann.

Webgrrls i Danmark hadde i 1997 hele 240 medlemmer. På grunn av de mange ulike interesseområder for jenter og Internett er behovet for undergrupper stort. Som eksempel på undergrupper nevnte Drachmann digital journalistikk eller design på web.

Stemningen blant de rundt 30 fremmøtte jentene - og en gutt - var god, og de diskuterte med entusiasme hvilke tema man ønsket å ta opp. Forlsagene spente fra teknisk support fri for fremmedord til diskusjonsgruppe om opphavsrett på nett.

Det vil koste kvinner 300 kroner i årlig avgift å være medlem, mens menn kan bidra som støttemedlemmer for et par hundre kroner i året. Organisatorisk har styret i Webgrrls Norge bestemt at organisasjonen skal ledes av to jenter om gangen, men det er ikke bestemt hvor lenge disse skal sitte eller hvem som blir det første paret ut.

Jenter som ønsker å være med i Webgrrls, kan kontakte styremedlemmene Siri Drachmann eller Hege Johansen.

Styret i Webgrrls Norge:

Siri Drachmann, Alkymedia Design
Nina Eidem, Geelmuyden.Kiese
Anisa Engeseth, Olsten Norsk Personal
Johanne Grongstad, ISI
Erica Grunnevold, Concentio
Hege Johansen, Nordisk Film
Bente Klemetsdal, tidl. HjemmeNett
Kristin Larvin, Explore IT
Monna Nordhagen, Scandinavia Online
Cecilie Norland, Origo
Heidi Reitan, Lotus
Hanna Vestvik, Spray
Marie Wallenberg, Homer
Rita Westvik, NRK Interactive

Til toppen