Den første hackede mobilen er en Microsoft-telefon

"Oi, hvilken bombe" (den syrlige), "Husk å lenke til hacket" (den brukervennlige), "Endelig kommer blue screen of death også til mobilen" (den rettferdige)... Kort sagt; folk reagerer ulikt på Microsofts debut i mobilmarkedet.

Ifølge Telecom.paper rakk Microsofts første Smartphone knapt å komme på markedet før det første hacket forelå for verdens Internett-brukere. Nå etterforsker den britiske operatøren Orange og Microsoft hvorvidt noen laster ned røverprogramvare til sine telefoner etter at ZDnet og The Register avslørte hvordan brukerne kunne unngå sertifikatsperren i telefonen.

Telefonen det er snakk om er Orange SPV, den eneste telefonen på markedet som bruker Microsofts operativsystem Smartphone 2002. I utgangspunktet skulle SPV utelukkende kunne kjøre programvare godkjent av Orange-eier France Telecom, men oppslagene i nettavisene tidligere denne uken viste at det var mulig for brukerne å legge inn andre applikasjoner.

Smartphone-brukere flest vil ikke kunne se om deres telefon er berørt. For å kjøre 'røverprogrammer' må SPV-eieren vite hvordan telefonens sertifikatsperre kan åpnes. Så langt har ikke Orange mottatt noen rapporter om ødelagte telefoner, og operatøren avviser at deres kunder vil bli skadelidende som følge av feilen, skriver theinquirer.net.

Les mer hos The Register.

Til toppen