Den svenske regjeringen knapp i kommentaren

Pressetalsmann Peter Akinder i det svenske Næringsdepartementet er svært knapp i kommentarene overfor digi.no. Han bekrefter at det har vært ført forhandlinger om "ulike former for samarbeid", men at de ikke har ført til noe resultat.

Det er det svenske Næringsdepartementet som har overtatt ansvaret fra Kommunikasjonsdepartementet i Sverige for Telia. Mens debatten raser i Norge, forholder den svenske regjeringen seg gjennom pressetalsmann til næringsminister Anders Sundstrøm seg nesten taus i saken:

- Det eneste jeg vil sier at det har foregått forhandlinger mellom Telenor og Telia om ulike former for samarbeid. Samtalene har involvert den norske og den svenske staten men har ikke ført til noe resultat og er dermed avbrutt, sier Sundstrøm på telefon fra Stockholm.

Hvordan har det seg at Telia vil inngå et samarbeid med Telenor når den norske teleaktøren allerede er involvert i konkurrent-alliansen Telenordia i Sverige?

- Vi har absolutt ingen flere kommentarer.

Norske medier rapporterer at den svenske regjeringen ikke har hatt noen motforestillinger til samarbeidet?

- Vi ønsker ikke gjøre rede for hvorfor samtalene ble avbrutt eller hvilke resultater samtalene skulle kunne ha ført til, sier han.

De svenske mediene har forholdt seg rimelig tause om bruddet i kveld. Svenske CNN skriver, på grunnlag av en melding fra det svenske nyhetsbyrået TT, at det "siden en tid tilbake" har vært ført samtaler mellom svenske Telia og norske Telenor om samarbeid på det norske telemarkedet.

Det er Telias kommunikasjonsdirektør Per Mossberg som bekrefter dette overfor TT på onsdagskvelden.

- Det er i for seg ikke rart at det på de nå deregulerte telemarkedene i Skandinavia føres samtaler om samarbeid. Telia er den store bedriften i Sverige, og Telenor er størst i Norge, men dessverre har våre samtaler ikke ført til noe, og de har nå blitt avbrutt, sier Mossberg til TT.

Han vil heller ikke kommentere hvorfor samtalene er avsluttet, men sier som følger:

- Jeg tror at det fantes gode forutsetninger for samarbeid, men nå får vi fortsette å konkurrere med Telenor i Norge, sier han.

Til toppen