Deutsche Telekom-resultat tynget av UMTS

Deutsche Telekoms resultat før skatt steg med 18 prosent til 450 millioner euro i første kvartal, om en holder UMTS-kostnadene utenfor. For med UMTS-regningen får selskapet et kvartal på minus 400 millioner euro.

Konsernsjef Ron Sommer har møtt knallhard kritikk av sin lederrolle i selskapet det siste året etter at selskapet har pådratt seg milliardgjeld etter oppkjøp av UMTS-frekvenser og økt gjeld. Derfor er det ikke godt nytt at selskapet tapte 400 millioner euro, som er en forverring fra samme kvartal i fjor på 500 millioner euro. Deutsche Telekom forventer i en uttalelse at driftsresultatet skal øke med 10 prosent, i hovedsak som følge av kostnadskutt på kundetilgang, samt økte marginer på mobilvirksomheten. EBITDA-resultatet første kvartal steg da også med 68 prosent.

Selskapet skriver at første kvartalet er i tråd med selskapets forventninger. Bloomberg News skriver at forventningene til selskapet lå på et tap rundt 942 millioner euro.

Salget økte med 16 prosent til 11 milliarder euro. Mobilvirksomheten økte omsetningen med 18 prosent. Gjelden vokste med 600.000 euro til 57,1 milliarder euro.

Finansdirektør, Karl-Gerhard Eick, sier ifølge Bloomberg News at planen er å redusere gjelden mellom 11 og 14 milliarder euro når fusjonen med amerikanske VoiceStream Wireless er avklart, trolig ved generalforsamlngen 29. mai.

Selskapet mener veksten innenfor mobilmarkedet som i mange år har vært sterk nå vil avta, selv om selskapet i første kvartal fikk 2,6 millioner nye mobilkunder. Både subsidiering av førstegangskjøpendes telefoner samt høy penetrasjon er årsakene til utflatningen.

Til toppen