digi.no i uke 43

Denne uken kom digi.no for første gang på vel ti måneder med nytt utseende og flere forbedringer i funksjonaliteten. I nyhetsbildet ble uken forøvrig preget av flere resultatpresentasjoner i Norge og utlandet.

Fra mandag 19. oktober kom digi.no i ny drakt. Sidene er nå betydelig lettere å laste ned. De ulike seksjonene gir mer informasjon og ny funksjonalitet som nyhetsvarsling er innført.

Å dømme etter tilbakemeldingen til redaksjonen har omleggingen vært vellykket. Våre egne lesermålinger viser også øket trafikk denne uken.

En sak som aldri kom på trykk i digi.no var nyheten om at Internett Kanal 1 - som gir ut digi.no - har hentet inn mer kapital fra sine eiere (Telenor Venture, Mosvold Farsund og Schibsted). Driften er dermed sikret i lang tid fremover.

De tele-interesserte vil først og fremst ha lagt merke et ras med resultatmeldinger etter årets tredje kvartal. Mest interessant var det nok å se at trenden fra i våres med Nokia som vokser stadig kraftigere og Ericsson som henger etter, fortsatte også utover høsten. Andre teleselskap som la frem resultater var blant andre Nera, svenske Europolitan, og amerikanske GTE, Sprint og Qwest.

Telesektoren preges fremdeles av fusjoner og oppkjøp som foreslås, avgjøres eller godkjennes. Denne uken ble SBCs oppkjøp av Southern New England Telecommunications godkjent av amerikanske myndigheter. Ameritech tapte i sitt forsøk på å sikre seg en bit av PTT Austria og Mannesmann ønsker å etablere en europeisk teleallianse.

Telenor Mobil, som prøvde å unngå dårlig PR knyttet til sammenbruddet i sin SMS-tjeneste, slapp ikke fullt så lett unna som de hadde ønsket. Innehavere av kontantkort har fått trukket tilbake muligheten for å bruke SMS-tjenesten og må betale full pris for tjenesten når den er tilbake igjen. Det likte i hvert fall ikke digi.nos lesere.

Data-orienterte lesere har også sett mye tall denne uken. Noe oppmerksomhet har vi også gitt rettssaken mot Microsoft som startet denne uken.

Omsider (!) kom servicepack 4 for Windows NT. Andre produkt- og programnyheter denne uken var i hovedsak knyttet til prosessorprodusenentene. Også denne uken her vi gravd fram artikler som viser stadig mer støtte til Linux.

Mediasektoren står overhodet ikke stille for tiden. Denne uken har vi fortalt om Reuters som lanserer interaktive nyheter, Hjemmenett som vil vekk fra banner-annonser, Eiendomsnett som får tøffere konkurranse og Dagbladet som prøver å holde igjen MMIs gjenbruk at meningsmålinger. For å nevne et lite utvalg saker.

For våre finanslesere har vi lagt hovedvekt på å dekke resultat-fremleggelsene som kom denne uken. Vi kommenterer også daglig utviklingen i IT-aksjene ved Oslo Børs. Denne uken var meget hyggelig i så måte, med solid oppgang i de fleste aksjene. Oppgangen forklares i all hovedsak med at flere aksjer har falt kraftig fordi investorene har vært mer usikre på fremtiden enn tidligere i år. Resultater som blir like gode som - eller bedre enn - ventet, fjerner noe av den usikkerheten.

Klikk deg videre i digi.no via pekerne i margen til høyre for å lese mer om sakene fra siste uke.

Til toppen