JUSS OG SAMFUNN

Digital-radio også for AM

Det amerikanske radioselskapet USA Digital Radio satser sammen med den internasjonale organisasjonen Digital Radio Mondiale på å få innført en standard for digital AM-radio.

Hilde Nyman
27. jan. 2000 - 06:03

De to radioaktørene USA Digital Radio og Digital Radio Mondial (DRM) går sammen primært for å for å påskynde prosessen med å finne en standard for sending av digitale radiosignaler på AM.

DAB, eller Digital Audio Broadcast, vil bli den nye standarden for overføring av radiosignaler, og sikrer mye bedre kvalitet på signalene enn dagens overføring av signaler.

- Vårt mål er å forsikre oss om at en mottaker kan bli kjøpt og vil fungere uansett hvor man befinner seg i verden. Like viktig er det å sikre at overgangen fra analog til digital teknologi går så greit og billig som mulig - det være seg for industrien så vel som for de milliarder av lyttere rundt omkring i verden som ønsker å ta inn digitale radiosendinger. Å utvikle en digital standard for AM-radio har alltid vært et av DRMs primære mål, sier Peter Senger, styreleder i DRM, i en pressemelding.

DRM ble etablert i mars 1998 og blant medlemmene finner en mellom andre ledende kringkastere og nettverksoperatører. Organisasjonens hovedkvarter ligger i Geneve, Sveits.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra