Disney kjøper seg inn i Infoseek

Mediagiganten Walt Disney Co. kjøper 43 prosent av aksjene i søkemotoren Infoseek

I bytte mot 43 prosent av aksjene vil Infoseek motta Disneys nylig erhvervede andel i Starwave, samt 70 millioner dollar i kontanter, melder Infobeat/Reuters.

Disney vil på sin side motta 25,8 millioner aksjer av Infoseek, og en minoritetsplass i Infoseeks styre.

Avtalen binder en av de største søkemotorene med 14 millioner månedlige besøkende, sammen med et selskap som eier noen av de mektigste kringkastingsmediene; ABC, ABC News og ESPN, for ikke å glemme Disney-navnet i seg selv, skriver Wired News.

Målet er å starte en "uimotståelig" start-side, eller inngangsport for Internett-brukere innen et år, forteller talsmenn for selskapene til Wired.

Talsmenn for de tre selskapene sier at en splitter ny inngangsport vil lanseres senere i år, og vil ha et 50 millioners markedsføringsfremstøt i ryggen. Selskapene vil ikke fortelle hvordan den nye startsiden skal se ut, eller hva den skal hete.

Disneys aksjekjøp kom dagen etter meldingen om at AT&T forsøkte å kjøpe America Online (AOL) for mer enn 19 milliarder dollar.

Disse avtalene kan komme til å legge press på inngangsporter som vil forbli uavhengige, sier analytikere til Wired News.

- Infoseek, med Disney i ryggen, er en trussel for markedslederne Yahoo! og Exite.

Til toppen