Domino R5 gjør webdesign enklere

Lotus Domino Designer R5 er utviklet for å gjøre produksjonen av nettsider og web-applikasjoner enklere og mer fleksibel.

Lotus Domino Designer R5 er utviklet for å gjøre produksjonen av nettsider og web-applikasjoner enklere og mer fleksibel.

Ved hjelp av det integrerte utviklingsmiljøet i web-utviklingsverktøyet Lotus Domino Designer R5, skal brukeren få tilgang til Dominos objektmodell slik at man kan bygge web-applikasjoner som integrerer innhold, forretningsprosesser og virksomhetsdata.

Utviklingsmiljøet skal være mer intuitivt og tilbyr RAD-egenskaper (Rapid Application Development) gjennom et nytt oppgaveorientert brukergrensesnitt og visuelle verktøy for utvikling av interaktive web-applikasjoner.

Selve webside-designeren er et WYSIWYG-verktøy (What You See Is What You Get) for HTML som støtter blant annet HTML 4-, Java- og JavaScript-, ActiveX-komponenter og en rekke multimediaformater.

Domino Designer R5 inneholder også Outline Designer, som er et sett av visuelle verktøy for layout og strukturering av Domino-baserte websider. Dette skal gjøre det mulig for utviklere å designe et komplett nettsted, legge til innhold via pekere, administrere lenkene og opprette navigasjonskomponenter for nettstedet.

Domino Global Workbench er et visuelt miljø for å opprette nettsteder på mer enn ett språk gjennom lokalisering av applikasjonsobjekter. Dette inkluderer Domino design-elementer og skript skrevet i HTML, LotusScript eller JavaScript.

Gjennom Domino User Interface Java applets får utvikleren tilgang til populære Domino design-elementer som gjenbrukbare komponenter. Egenskaper som tidligere bare har vært tilgjengelige i Notes-klienter, kan dermed også bli tilgjengelige for andre nettlesere.

Domino Designer R5 tilbyr også integrasjon til flere tredjeparts Java utviklingsverktøy og debuggere, blant annet IBMs Visual Age for Java, Symantec Visual Cafe og Borland JBuilder. Domino Designer R5 er også tilpasset NetObjects Fusion, slik at man kan bruke dette webdesign-verktøyet til å lage websidene, for så å lagre dem direkte i objektlageret i Domino.

Lotus Domino Designer R5 vil bli tilgjengelig på markedet i fjerde kvartal i år. Det vil komme utgaver for 32-bit Windows og Mac PowerPC med MacOS 7.6 eller bedre.

Til toppen