Du skal få det bedre foran PC-en

- Brukerkomfort og enkel administrasjon er de viktigste trendene innen kontor-PC-er framover, mener David Richard, motebevisst produktsjef i Hewlett-Packard.

Produktsjef David Richard i Hewlett-Packard Frankrike mener leverandørene er i ferd med å rette seg etter brukere som betrakter PC-en som et verktøy, og ikke som et mål. Det innebærer større vekt på hvordan skjermarbeideren opplever verktøyet, og hvordan IT-avdelingen forholder seg til personlige datamaskiner. Richard lover at alle skal få det bedre.

- Brukerkomfort innebærer blant annet at boksene blir mindre plasskrevende og mer diskrete, at plasseffektive flatskjermer erstatter katoderørskjermer, og at man kan forholde seg til stadig færre ledninger på arbeidsbordet, mener Richard.

Blant nye løsninger som HP har utviklet, er en flatskjermfot formet slik at "haifinne-PC-en" e-pc får plass bak skjermen. Støynivået på denne PC-en er samtidig redusert til mellom 24 og 32 desibel, avhengig av belastningen på den innebygde CD- eller DVD-spilleren. e-pc fåes med både Celeron og Pentium 4-prosessor.


- Der det er ønskelig, kan et lokk låses fast på baksiden, slik at det ikke er mulig å kople ut ledningene på baksiden. Det betyr at bare de med nøkkel kan kople til ekstra USB-enheter. IT-avdelingen kan disponere en universalnøkkel som passer til alle maskiner innenfor et bestemt område.

På bakgrunn av erfaringer gjort de første to årene med e-pc-en, anslår Gartner Group at den enkle konstruksjonen bidrar til å redusere nedetiden med mellom 30 til 35 prosent.

HP er spesielt av at de to nyeste modellseriene i hver sin kategori - den lukkede e-pc 42 og den bare litt mer omfangsrike VL420 med tre eller flere ledige PCI-spor avhengig av hvilken boksstørrelse man velger - begge kan fores med samme "software image" når de skal installeres i store organisasjoner.

- Det innebærer at første gangen en bruker slår på sin PC, foregår installasjon av operativsystem, drivere og applikasjoner automatisk over nettverket med den sammensetningen som svarer til brukerens forhåndsdefinerte profil. Om brukeren velger en VL420 som bordmodell eller tårnmodell, eller en e-pc 42, spiller ingen rolle. Og vi garanterer at ved seinere kjøp av ny PC fra en av disse seriene, skal det ikke være nødvendig å endre noe i installasjonsprosedyren. Denne garantien gjelder i hele modellseriens levetid, det vil si ni til tolv måneder.

PC-produktsjef i HP Norge, Stian Trosby, mener denne bedringen av vilkårene for både bruker og systemansvarlige er hovedårsaken til at HP gjør det bedre enn andre innen PC-er.

- Vi går bokstavelig talt så det griner. Innen bordmodeller til bedriftsmarkedet økte vi med 21 prosent i fjor, og fjerde kvartal var 156 prosent bedre enn tredje kvartal. Satsingen på flatskjermer har også gitt utmerkede resultater. Målet vårt er å nå en markedsandel innen bordmodeller til bedrift på ti prosent i år, mot 6,3 prosent i fjor, og 9,5 prosent i fjerde kvartal.

Til toppen