Egen planet for støyende platespinnere

Torsdag åpner den nye planeten - Planet Noise - bestående av en rekke animerte artister som lager musikk. Musikken skal selges både på vinyl, CD, og som mp3-filer man kan betale med mobiltelefonen. For ordens skyld: Planeten er et nettsted.

Det er 'kryssmedieselskapet' Varthom som står bak konseptet Planet Noise, som lanseres på Quart-festivalen neste torsdag

Astronaut Karen Thommesen forteller at planen er å skape et sted der flinke artister og DJ's kan distribuere musikken sin.

- Det skal ikke bli et nytt Freetrax der hvem som helst kan legge ut musikken sin. Det skal heller ikke bli et nytt Napster. Alt skjer under streng kontroll, og vi har bare kontrakt med artister som ikke er under kontrakt med andre selskaper, sier Thommesen til digitoday.no. Hun legger også vekt på at dette skal være et fristed eller et lekested for artistene - de skal ikke behøve å binde seg.

Artistene som 'flytter inn på planeten' blir animerte figurer på nettet. Foreløpig har planeten åtte innbyggere, men tanken er at det skal kunne vokse seg uendelig stort. Fra nettstedet kan brukeren laste ned artistenes egenproduksjoner, og betale for mp3-filene med mobiltelefon. Det streames også musikk fra planeten.

- Et viktig formål for konseptet er å sikre artistenes rettigheter i en ny digital hverdag. Artistene fremstår som animerte figurer med et eget navn og en egen identitet. Noen av de animerte artistene lager ting sammen, andre jobber alene. På Planet Noise har artisten et distribusjonspunkt uten at det nødvendigvis må bety CD-utgivelse.

Thommesen forteller at de vil gi ut samleplater med artistene og DJ-enes beste arbeider på CD eller vinyl.

Kryssmedieselskapet opplyser at figurene fra Planet Noise ikke nøyer seg med å dukke opp i platebutikken. De vil også dukke opp på klubber, på konserter og i magasiner. Musikken vil holde seg innen electronica-genren, som blant annet omfatter house, techno, ambient og breakbeats. Denne våren/sommeren har tidligere Blur-vokalist Damon Albarn gjort seg bemerket som medlem av det fiktive bandet Gorillaz. Bandet består tilsynelatende av animerte figurer, noe de også profilerer seg stort på i videoer og på nettet.

Til toppen