Egen vri på HPs Tablet PC

HP mener å funnet en egen vri på sin Tablet PC, blant annet en dokkløsning som støtter to skjermer.

Selve maskinen, som tidligere meldt, er bare rundt 2 centimeter tykk og veier 1,4 kilogram. Den drives av en Transmeta-prosessor (Crusoe TM5600 i 1,0 GHz) og har en 10,4 tommers skjerm. Et Nvidia GeForce2-kort sørger for grafikken. I tillegg er det innebygget trådløst nettverk etter 802.11b-standarden, og disken kan nå hele 60 GB.

Det offisielle navnet, ifølge pressemeldingen, er Compaq Tablet PC TC1000. Den følger ellers Microsofts Tablet PC-spesifikasjon, og har følgelig den spesifikke notatprogramvaren. Transmeta-prosessoren er en viktig faktor i å øke den maksimale levetiden på batteriet til hele fem timer.

Les også:

De første salgseksemplarene kommer til Norge i løpet av desember, slik at produktsjef Stian Trosby ikke tør love den før etter nyttår. Prisen på 18.900 kroner eks mva omfatter tastaturet, men ikke dokkløsningen.


HP har fått til en egen vri med både tastaturet og dokkløsningen. I forhold til Acer-varianten som også kombinerer Tablet PC og tastatur, har HP klare fordeler i vekt, og antakelig er deres konstruksjon også noe mer robust. Tastaturet bygger helt minimalt, og er bokstavelig talt flat som en pannekake.

Dokkløsningen vitner om nytenking. Den lar deg skyve hele maskinen - med eller uten tastaturet - i et eget stativ, slik at skjermen kan beholde sin vanlige stående stilling, den som er best egnet for notater. Stativet koples til de sedvanlige mus, tastatur og fast skjerm. Må du løpe, trekker du bare maskinen ut av stativet. Dokken går i dvale, men takket være det trådløse nettverket, er du fortsatt oppkoplet. Uten skjerm, kommer dokkløsningen på et par tusen kroner, Trosby har ikke finregnet på prisen ennå.

Men det er med skjerm at dokkløsningen kommer til sin rett. Da får brukeren nemlig en løsning med to skjermer, der Tablet-skjermen for eksempel beholder notatene, mens den andre skjermen viser andre applikasjoner.

Målgruppen er PC-brukere som farter mye, og som er disponert for å gjøre nytte av de spesielle egenskapene Tablet PC tilbyr, særlig til å ta notater direkte på skjermen, fylle ut skjemaer, og ellers ha behov for fullverdig datakraft i én hånd uten anledning til å sette seg og knote på et tastatur.

Ifølge Trosby vurderer Accenture TC1000 som verktøy for sine mobile brukere.

Til toppen