Eks-eiere vil kjøpe Enitel-rester

Noen av de gamle eierne i Enitel har sammen med blant andre Riulf Rustad, bedt Orkla Enskilda å forberede et oppkjøpstilbud på deler av konkursboet. Men også andre interessenter er på banen for å sikre seg deler av teleselskapet som mandag begjærte seg selv konkurs.

Etter intense forhandlinger i helga ble det mandag morgen klart at selskapet ikke klarte å få inn de pengene som var nødvendig for å sikre videre drift. Driftsselskapet i Enitel-systemet ble derfor begjært konkurs mandag.

Det er imidlertid liten tvil om at selskapet vil få ett liv etter døden, skal en tro de interessen som konkursboet etter selskapet nå opplever.

Ifølge Dagens Næringsliv har en gruppe tidligere eiere i selskapet, inkludert Riulf Rustad og Christen Sveaas bedt Orkla Enskilda om å forberede et bud på deler av konkursboet, som har krav mot seg på nærmere fire milliarder kroner. I boet ligger også de edle delene av selskapet; nett, datakom, telefoni og Internett-virksomheten.

- Vi er blitt oppfordret av noen av de tre-fire større aksjonærene om å lage en modell for kjøp av en del av selskapet i konkursboet, sier administrerende direktør i Orkla Enskilda, Mads Syversen til avisen.

Blant de største aksjonærene finnes Orkla, Folketrygdfondet og Statnett.

Men også andre grupper og selskap vil etter alt å dømme legge inn bud på hele eller eler av Enitel-virksomheten. Bane Tele, som har et samarbeid med Enitel, er nå ute av bildet, mens både Tele2 Norge AS og Song Networks AS som har hovedfokus på henholdsvis privat- og bedriftsmarkedet, kan være aktuelle kandidater til å overta deler av virksomheten.

Til toppen