Eltek kjøper fransk selskap

Eltek Energy har kjøpt det franske selskapet Société de Fabrications Electriques et Electroniques (S.F.E.E.) i Tarbes i Sør-Frankrike.

- Det er nå vel et år siden vi opprettet Eltek Energy France i Lille og vi har jobbet målrettet for å finne den rette kandidaten. Valget falt til slutt på det franske selskapet Société de Fabrications Electriques et Electroniques (S.F.E.E.) i Tarbes i Sør-Frankrike, like ved grensen til Spania, sier konsernsjef i Eltek ASA, Alain F. Angelil.

S.F.E.E., som har en omsetning på 60 milloner norske kroner, passer som hånd i hanske for Elteks telekomproduksjon. S.F.E.E. baserer seg på en teknologi som supplerer Elteks og det er derfor rom for et betydelig salg av norskproduserte Eltek-produkter i S.F.E.E.'s markedsområder.

Sør-Europa og Nord-Afrika har inntil 1998 stort sett vært et udekket område på Elteks kundekart. Unntaket er Portugal der det i fjor ble omsatt Eltek-produkter for ca. 10 millioner norske kroner. Det har lenge vært klart for Angelil at Sør-Europa er et område med stort potensiale. Han kjenner Frankrike godt og har fransk som morsmål. Eltek har gjennomført en omfattende markedsundersøkelse i Frankrike før valget falt på Tarbes-selskapet. Oppkjøpsprosessen har vært langvarig og nå er Angelil svært fornøyd med å være kommet i mål.

- Eltek har satt seg som mål å nå milliardomsetning innen år 2000. Med kjøpet av S.F.E.E. er vi på god vei til å nå målet, sier konsernsjefen. Nå opplever Sør-Europa en eksplosjon i telekommunikasjonsmarkedet på samme måte som den vi har sett i nord. Eltek er nå godt etablert i Norden, Storbritannia,Tyskland og i store deler av Asia. Det området vi nå etablerer oss i, har tradisjonelt vært porten til det sør-amerikanske og afrikanske markedet. Derfor styrker vi nå vår evne til å betjene de internasjonale telekomoperatørene på global basis, sier Angelil.

Til toppen