ElTele Østfold og NetCom i nettsamarbeid

NetCom GSM får tilgang til ElTele Østfolds aksessnett. Partene har opsjon på tilsvarende mulighet i alle ElTeles regioner.

NetCom GSM får tilgang til ElTele Østfolds aksessnett. Partene har opsjon på tilsvarende mulighet i alle ElTeles regioner.

Samarbeidet er sannsynligvis den første avtale mellom en operatør som selv eier aksessnett og en konkurrerende operatør, og styrker selskapenes stilling i et avregulert telemarkedet.

Avtalen sikrer NetCom og ElTele rasjonelle nettløsninger på samtaler fra fasttelefon til mobiltelefon. NetCom vil gjennom direkte aksess til sine kunder også kunne tilby både utenlandssamtaler og fjernsamtaler innenlands.

NetCom har allerede tilbudt bedrifter fastnettelefoni. ElTele kommer med sine produkter for bedrifts- og privatmarkedet i 1999. Nå kan NetCom tilby sine telefonitjenester i ElTeles riksdekkende telenett, mens ElTele på sin side kan tilby NetComs mobiltelefoniløsninger som en del av sin produktportefølje.

- Gjennom denne avtalen får vi tilgang til ElTeles transportnett i Østfold. Det bør gi oss lavere nettverkskostnader, sier informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum til digi.no.

Nettleie for transport av telesignaler mellom basestasjonene er en vesentlig kostnadskomponent for NetCom, som blant annet i mai erstattet alle faste samband fra Telenor i Østfold med radiolink-samband. Dermed er en slik gevinst ikke mulig i Østfold, men er mer aktuell i de andre ElTele-regionene dersom avtalen blir utvidet.

- Det som kanskje er mest spennende med denne avtalen er at ElTele blir en forhandler av NetComs tjenester i bedriftsmarkedet i Østfold. ElTele Østfold kan sammen med NetCom levere en total teleløsning med konkurransedyktige priser både på fastlinje og mobilkommunikasjon, poengterer Bjørkum.

Avtalen inneholder en klausul om utvidelse til andre ElTele selskap, som for tiden finnes i Oslo, Rogaland, Buskerud, og Finnmark.

Global One partneren France Telecom kjøpte på forsommeren 34 prosent av ElTele Øst (i Oslo).

Til toppen