Ementor overtar 25 mann og ordre for 51 millioner

Ementor vil satse sterkere på olje & gass. Selskapet overtar systemavdelingen til ABB OS og mottar samtidig ordre på 51 millioner kroner over tre år.

Ementor ASA( Merkantildata ASA ) melder i dag i en børsmelding at selskapet har fått en kontrakt med ABB Offshore Systems AS (ABB OS) om kjøp av utviklings- og konsulenttjenester til en verdi av minimum 51 millioner kroner over en periode på 3 år.

Avtalen betyr også at Ementor overtar ABB OS sin systemutviklingsavdeling fra 01.01.2001, herunder avdelingens 25 ansatte, kundemasse og rettigheter til en egenutviklet applikasjon innenfor prosesstyring.

- Etter overtakelsen av Umoe O&G har vi vært på utkikk etter en strategisk samarbeidspartner som kan tilby oss et bredt spekter av konsulenttjenester fra utvikling av IT-løsninger til mer strategisk rådgivning, med spisskompetanse på e-business. Helhetlige e-businessløsninger vil være en viktig konkurransefaktor i vår bransje fremover. Ementor har den kompetansebredden, soliditeten og gjennomføringsevnen som vi har vært på søk etter for ABB OS, uttaler Tom Stillesby, Senior Vice President ABB OS.

Vederlaget er på 24 millioner kroner.

Avdelingen har siden 1995 stått for ABBs utvikling av Notes baserte e- businessløsninger innenfor prosesstyring, gruppeware og Knowledge Management.

Av en årlig omsetning på 20 millioner kroner har ca 30 prosent kommet fra andre eksterne norske kunder som Norsk Hydro, Aker Maritime ASA og Statoil.

- Vi er meget tilfredse med denne kontrakten, uttaler adm.dir. Svein Stavelin i Ementor. ABB OS er en av de ledende virksomhetene internasjonalt innenfor Olje & Gass området. Gjennom det tette og forpliktende samarbeidet, vil vi sammen bidra til å gjøre ABB OS enda mer konkurransedyktige gjennom strategisk bruk av IT og e- business, legger Stavelin til.

Ementor tar sikte på at denne løsningen skal åpne nye muligheter for mersalg til ledende virksomheter innen offshoresektoren.

- Denne type forpliktende, strategiske samarbeidsavtale vil vi nok se flere av i 2001, avslutter Stavelin.

Til toppen