EMI kjemper mot Bertine-nettsted

Plateselskapet EMI Norsk AS har tatt opp kampen mot Bertine Zetlitz-fan Geir Nordby og hans nettsted Bertine.com.

Geir Nordby har, ifølge norsk musikkinformasjons nettavis Ballade.no, siden han opplevde artisten Bertine Zetlitz under en konsert i Bodø for halvannet år siden, vært en ekte fan av musikken. Han laget deretter et eget nettsted med adressen Bertine.com.

Sidene inneholdt blant annet bilder fra plateomslag, lydfiler, anmeldelser og artikler. Dette var Bertines plateselskap EMI Norsk, lite fornøyd med.

På Bertine.com er alle lydfiler, artikler og bilder nå fjernet. Isteden kan man lese korrespondansen mellom Nordby og EMI oversatt til engelsk. I sin første e-post til Nordby skriver EMI blant annet at avisartiklene bør fjernes. Ifølge EMI hadde ikke Nordby fått opphavspersonenes tillatelse til å publisere disse artiklene. Dette er brudd på åndsverkloven, og hvis artiklene ikke fjernes må Nordby betale 5.500 kroner til hver av artikkelforfatterne.

EMI gjør det også helt klart at lydfilene er brudd på opphavsrettsloven og at ingen tredjepart har lov til å legge disse ut på nettet.

Til sist gjaldt det bildene, som - akkurat som avisartiklene - også er opphavsrettsbeskyttet.

Nordby forteller til Ballade.no at nettsidene var ment som en ren hyllest til Bertine Zetlitz. Han sier også at Bertine selv og hennes manager virket positive til sidene hans. Nordby mener at sidene burde være god og gratis markedsføring både for Bertine og plateselskapet.

Han innrømmer også at ikke alt innholdet var opphavsrettsklarert, og sier han ganske sikkert var skyldig på punktet om brudd på åndsverkloven. Det at EMI fortsetter å presse Nordby i denne saken, som han hevder overfor Ballade.no, er ifølge ham selv fordi plateselskapet sannsynligvis ønsker å ta i bruk det ettertraktede domenenavnet selv.

Til toppen