En IT-personlighet er gått bort

Sist helg døde Egil Johannesson, bare 58 år gammel. Johannesson har vært en sentral person i norsk og nordisk IT-miljø. Hans venner og kolleger i bransjen minnes ham med dyp sorg.

En personlighet innen skandinavisk IT miljø er gått bort. Natt til lørdag 21. mars sovnet Egil Johannesson inn på Ullevål sykehus etter tre måneders sykeleie, bare 58 år gammel. Vi kommer til å savne ham sterkt.

Egil var en av gründerne som bygde opp selskapene Sybase Norge, Sybase Sverige og Sybase Finland som etter hvert ble noen av de mest profitable IT-selskapene i respektive land.

Som barn flyttet Egil til Norge fra Arvika i Sverige . I sin ungdom var Egil innom mange yrker, fra offiser i den Norske handelsflåten til revisoryrket. I 1960 årene begynte han i IT bransjen , noe som senere skulle bli en av de mest suksessrike karriérer i Norden.

Egil innehadde stillinger som bla. salgssjef i Datema og administrerende direktør i Fjerndata. I 1983 gikk han sammen med Svein Hana i distributørselskapet Datus AS. Hovedproduktet var Focus fra Information Builders som de distribuerte i Norge.

I 1988 fikk Datus AS distribusjonsretten til Sybase. Etter år med hardt arbeide og svært kløktig strategi kom veksten og i 1995 ble Sybase Norge etablert med Egil som administrerende direktør. Sybase Norge rakk under ledelse av Egil å bli kåret til beste distributør i Europa i en årrekke samtidig som selskapet ble målt som en av Norges mest profitable SMB bedrifter.

På grunn av dette fikk Egil tilbud om å starte opp som distributør for Sybase i Sverige og Finland, noe han takket ja til og etter kort tid var også disse selskapene svært profitable med stor vekst og høye markedsandeler.

I 1996 ble Sybase Sverige solgt til Sybase Inc. og bare for seks måneder siden skjedde det samme med Sybase Norge.

Egil var en helt spesiell personlighet med arbeidskapasitet og energi av dimensjoner. Han var uhøytidelig, ukonvensjonell og karismatisk med en egen evne til å skjære igjennom uklarheter og problemstillinger. Han løste utfordringer på en måte som alle satte pris på.

Egil hadde alltid kundene i fokus og kunne gjennom sin direkte og ukompliserte måte utarbeide fleksible løsninger samt lojalt følge opp sine forpliktelser uansett om det måtte medføre stor belastning for ham selv.

Som leder var han kreativ og visjonær uten å miste fokus på detaljer. Han krevde mye av sine ansatte men gav alltid mest av seg selv. Som kollega og ansatt hadde vi en venn vi kunne stole 100% på. Han stilte alltid opp med sin enorme livserfaring og vilje til å hjelpe.

Egil var dypt respektert av sine kolleger, venner, kunder og ikke minst -- konkurrenter.

Vi vil alltid huske Egil som et varmt menneske, en ekte kriger som gikk bort alt for tidlig. Vi vil alltid savne ham -- som venn, rådgiver, inspirator og god kollega. Våre tanker går til hans familie, spesielt hans ektefelle Kristin og barna Maria, Marthe og Thomas.

Varme tanker fra dine venner i Sybase Norge, Sybase Sverige, Sybase Finland og Sybase Inc.

Til toppen