BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enitel forbereder Telia-kjøp

Det kan nærme seg en avtale mellom Enitel og Telia Norge. Enitel er nemlig i ferd med å hente inn penger for å betale.

Einar Ryvarden
11. okt. 1999 - 10:21
Telia NorgeEnitel


Les også om

Harald Nordgard forteller til digi.no at Enitel allerede har finansiert utbyggingen av sitt landsdekkende fibernett som spinnes rundt kraftledninger. Nå skal selskapet videre.

- Det foregår en konsolidering i markedet, vi må bevege oss oppover i verdikjeden og for å gjøre dette trenger vi penger, sier Nordgard til digi.no.

Hva slags tjenester Enitel planlegger vil ikke Nordgard røpe, men han sier at "Enitel skal sikre trafikkbellegg på nettet". I dag leverer Enitel bare grunnleggende linjekapasitet til bedriftsmarkedet.

Under dagens styremøte skal styret også behandle "et forslag om å gjennomføre ytterligere en rettet emisjon på ca NOK 300 mill. betinget av at selskapet oppnår en bindende avtale om kjøp av aktivitetene til Telia Norge", skriver selskapet.

Telia må selge Telia Norge for at EU skal godkjenne fusjonen med Telenor. Godkjenning fra EU kommer trolig på onsdag, noe som vil sette fart i salgsforhandlingene.

Gjennom emisjonen og en lånegaranti hevder Nordgard at Enitel er sikret nok penger til å kjøpe Telia Norge. Men størrelsen på prisen vil han overhode ikke kommentere. Telia har tidligere signalisert at de forventer seg mellom 1 og 1,5 milliarder kroner for sin norske virksomhet.

Enitel er ikke alene om å være i forhandlinger med Telia om kjøp av den norske delen - blant annet skal TeleDanmark og Netcom også være interessert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.