EniTel ikke i pluss før i 2002

Kraftselskapenes teleoperatør, EniTel, venter først å gå i pluss i 2002, forteller selskapet etter at de i dag ble børsnotert.

Kraftselskapenes teleoperatør, EniTel, venter først å gå i pluss i 2002, forteller selskapet etter at de i dag ble børsnotert.

Oslo Børs fikk i dag to nye IT-selskaper på sine lister - internettkonsulent- og programvareselskapet InfoStream og teleoperatøren EniTel. Med en kurs på 40 kroner er EniTel priset til 560 millioner kroner etter et aksjesalg som var overtegnet tre ganger.

EniTel er en langsiktig investering, for selskapet skal bruke flere år på å bygge seg opp til å bli en reell konkurrent til Telenor. Selskapet eies primært av 48 kraftselskaper som har skapt et teleselskap ved å bruke sitt eldre linjenett og spunnet fiberoptikk rundt sine kraftlinjer.

Selskapet hentet nylig inn 800 millioner kroner, men skal bruke totalt halvannen milliarder kroner i år og neste år på å lage et landsdekkende høyhastighetsnett. Nettet skal da binde sammen 60 byer og tettsteder over hele Norge for å tilby bedrifter og andre teleselskaper linjekapasitet (se tidligere saker under). Den store investeringen gjør at selskapet ikke vil gå i pluss før i 2002, forteller selskapet i en børsmelding i dag.

EniTel har også begynt å bygge ut trådløs oppkobling for lokale kunder, noe som gir dem et komplett teletilbud uten bruk av Telenors lokale linjer.

Den unge teleoperatøren har hovedkvarter og driftssentral i Bærum med 60 ansatte.

Til toppen