Eplebitt avslører falskt overtidsarbeid

Nå kan notoriske løgnhalser og andre eplekjekke personer med dårlig samvittighet avsløres umiddelbart. Håndholdt løgndetektor kan rense luften for juks og fanteri.

Nå kan notoriske løgnhalser og andre eplekjekke personer med dårlig samvittighet avsløres umiddelbart. Håndholdt løgndetektor kan rense luften for juks og fanteri.

Folk som oppfatter både små og store løgner som en del av oljen for å få livet til å gå som smurt kan nå gå mot tyngre tider. De som er naturlig mistenksomme kan være i ferd med å få overtaket.

Det koreanske selskapet 911 har nå utviklet den første håndholdte og portable lille løgndetektoren. Betegnende nok har den fått navnet The Handy Truster.

Uttrykket "...jammen, stoler du ikke på meg da." kan dermed bli satt på en alvorlig prøve.

Med 82 prosent sikkerhet mener selskapet nemlig at dette apparatet avslører løgnhalser og andre som burde ha dårlig samvittighet.

Apparatet baserer seg på teknologi utviklet av det israelske selskapet Trust Tech, som også ble brukt i forbindelse med avhør av President Clinton i forbindelse med Monica Lewinsky-affæren.

Selskapets bakgrunn er alvorlig nok. De utvikler blant annet løgndetekteringsutstyr for det israelske politiet. Målsettingen var i utgangspunktet å lage en løsning som kunne brukes av de israelske myndighetene for å avsløre potensielle selvmordsbombere allerede ved grensen.

Ifølge selskapet måler utstyret vibrasjoner i stemmebåndet og analyser ni parametere i stemmen som sirkulasjon og lydbølger. Apparatet skal også fungere godt for måling av stress.

Skjermen på apparatet har bilde av et eple, ettersom en løgner forteller sine historier kommer en liten mark til syne som spiser en bit av eplet. Størrelsen på biten er avhengig av størrelsen på løgnen.

Den beste delen er muligens at selskapet hevder at The Handy Truster også kan måle stemmer over telefonen og TV-en.

Time Magazine skal ha kjørt en test på presidentkandidatene Gore og Bush i forbindelse med en debatt i forkant av valget. Testen viste at Gore løy 27 ganger, mens Bush løy 57 ganger. Bush skal blant annet ha løyet da han sa ; "Det Amerika trenger i det hvite hus er noen som forteller sannheten."

På gaten i London er prisen estimert til å bli rundt 40 pund. Det er altfor dyrt for alle du kjenner, men hm... kanskje du skal ha en liten en selv, bare for å prøve selvfølgelig?

Til toppen