Epson etablerer kontor i Norge

Når Kontor og Data 1998 er over, har nyutnevnte leder Stig Andresen én arbeidsdag på seg før den offisielle åpningen 15. september.

Epsons skrivere og scannere er blitt stadig mer populære i Norge det siste året. Omsetningen i landet er femdoblet. Konsernet ønsker at salgskurvene skal holde seg bratte. Det er bakgrunnen, både for en sterk tilstedeværelse på messen Kontor og Data, og for opprettelsen av et eget kontor.

- Vi har allerede kontorer i Sverige, Finland og Danmark, sier Adam Dent i Epson International Sales UK. - Kontoret i Sverige førte til at vi økte markedsandelen på blekkskrivere fra 15 til 23 prosent på et år. Vi har store forhåpninger til kontoret i Norge.

Andresen har lang erfaring med salg av IT-produkter. Han arbeidet i flere år med AST, og har vært Epson-ansvarlig hos Ingram Micro de tre siste årene.

Den store standen på Kontor og Data skal vise en rekke nyheter. Sentralt står blekkskriveren Stylus Color 740 rettet mot "avanserte og krevende hjemme- og hjemmekontorbrukere". Utskriftskvaliteten er på 1440 punkter per tomme, og veiledende pris til forbruker skal være 3490 kroner inkludert mva. Denne skriveren inneholder en del ny teknologi. For bedre utskriftskvalitet nyttes en ny teknikk som gir blekkdråper av variabel størrelse - henholdsvis 6, 10 og 19 picoliter. Selv den største av disse blekkdråpene har mindre diameter enn et menneskehår. For å få til den aller minste av disse dråpene nyttes en teknologi kalt UltraMicroDot - en forbedring på Epsons kjente Super MicroDot fra et år tilbake. I motsetning til nye oppgraderinger av Stylus Color 400 og 600 til henholdsvis 440 og 640, kan 740 nyttes på nye Mac: Den har USB-utganger, og Epson lover at eventuelle tilkoplingsproblemer skal kunne rettes på ved en overgangskabel. iMac har "type A" USB-utgang mens Epson har lagt seg på "type A".

På pressekonferansen viste Dent og Andresen Epsons første fargelaser EPL-C8000, samtidig som de presiserte at dette produktet ikke ville være klart før om et par måneder. De øvrige høstnyhetene fra Epson skal kunne leveres i løpet av et par uker. Oppløsningen er opptil 1200 punkter per tomme. Hastigheten er fire sider per minutt i farger, 16 sider per minutt i sort/hvitt. Opptil A3-format kan nyttes.

Ellers viste Dent og Andresen en ny lavpris scanner som også tar dias, en ny bærbar projektor på 4,2 kilogram med SVGA-oppløsning og et nytt digitalt kamera i "megapixel" format, altså en oppløsning på 1280 ganger 960. Kameraet skal kunne koples direkte til Epsons nyeste fargeblekkskrivere.

Til toppen