Er Larry Ellison en tykk dame?

"It ain´t over before the fat lady sings" heter det i aksjemarkedet. Med gårsdagens resultatvarsel fra Oracle kan selskapet ha innledet sluttscenen i en flere måneder lang tragedie.

Et resultatvarsel fra programvareleverandøren Oracle etter stengetid i USA i går sendte den såkalte Nasdaq-futures rett ned igjen. Nasdaq-futures handles nesten døgnet rundt og gir en indikasjon på den fremtidige utviklingen av den teknologitunge Nasdaq-indeksen.

Selve Nasdaq-indeksen steg i går mot slutten av dagen. Men det var før meldingen fra Oracle kom. Dette kan derfor kun ha vært en kortvarig pustepause for de gjenværende optimistene. Ting tyder på at vi forsatt kan stå foran en siste dramatisk sluttscene i det vedvarende kursfallet.

Vendingen i aksjemarkedet er også avhengig av at den siste optimist er blitt pessimist. Selv om det nå er en overvekt av pessimister er det vel fortsatt en og annen optimist å skimte mellom nedfallsfrukten.

Oracle sjokkerte altså et ikke lenger lettskremt marked etter stengetid med en nedgradering av resultatet for selskapets inneværende kvartal med 20 prosent.

Som begrunnelse peker Larry Ellison & Co på avmatningen i den amerikanske økonomien og generelt reduserte investeringer i teknologi.

Markedet reagerte umiddelbart med å sende aksjekursen ned med over 20 prosent i såkalt etter-børs handel.

Oracle venter nå at salget av applikasjoner skal øke med 50 prosent på årsbasis i inneværende kvartal, mot tidligere forventet 75 prosent.

Viktigere er det for selskapet at databasesalget ser ut til å stagnere eller til og med bli negativt for resten av året. For to uker siden regnet selskapet med en vekst på 15 til 20 prosent for denne delen av virksomheten.

Oracle avslutter sitt regnskapsår 30.juni. Advarselen gjelder altså inneværende års første seks måneder.

Meldingen fra Oracle sendte også kursen på andre programvareleverandører nedover i etter-børs handelen. Blant annet falt CRM-leverandøren Siebel med over 14 prosent.

Som nevnt er det ikke slutt før den tykke damen synger. Nattens melding fra Oracle kan være tegnet på at den tykke damen nå er i ferd med å hente frem kreftene for sluttarien.

Til toppen