Ergosoft helt ut av Telenor Bedrift

Telenor Bedrift selger ut programvareselskapet Telenor Financial Systems, som utvikler og selger konsernrapporteringsverktøyet First Solver Reporting, og kvitter seg dermed med siste rest av Ergosoft som ble kjøpt i 1995.

Salget av Reporting gir Telenor Bedrift en regnskapsmessig gevinst på 25 millioner kroner, sier divisjonsdirektør i programvaredivisjonen i Telenor Bedrift, Bjørn Trondsen.

Det amerikanske programvareselskapet Great Plains Software er kjøper av Reporting, og betaler 30 millioner kroner for selskapet.

First Solver Reporting er den gjenværende delen av det opprinnelige programvareselskapet Ergosoft som ble kjøpt av Telenor Bedrift i 1995. I mai i fjor solgte Telenor Bedrift økonomi- og regnskapssystemet Ergosoft sammen med firmanavnet Ergosoft AS og selskapets logo tilbake til de opprinnelige gründerne av selskapet.

- Konsernrapporteringsverktøyet First Solver Reporting er et produkt for det globale markedet og trenger derfor en global programvaredistributør - noe som ikke er et fokusområde for Telenor i dag. Samtidig trenger Great Plains Software et slikt produkt til sine 70.000 kunder. Dette har vært et godt utgangspunkt for å gjennomføre denne avtalen, sier Trondsen.

- Eierskiftet betyr en styrking av selskapet totalt sett og spesielt med tanke på videre internasjonal ekspansjon. Vi vil nå få tilgang til et etablert verdensomspennende distribusjonsnettverk som igjen gir oss tilgang til nye markeder. Vi tror at denne typen partnerskap er det som skal til å få gjøre vårt konsernrapporteringsverktøy til den internasjonale suksessen produktet har potensial til å bli, sier administrerende direktør i Telenor Financial Systems, Morten Tønsberg.

Til toppen