TELEKOM

Ericsson lanserer mobilkamera

Ericsson sliter, men viser spennede nyheter på CeBIT-messen, blant annet et mobilkamera og nye telefoner med fargeskjerm.

Lars Kvanum
22. mars 2001 - 12:48
Ericsson mobilkamera.
Ericsson mobilkamera.

Som seg hør og bør har også Ericsson lansert mange nyheter på årets CeBIT-messe. Blant nyhetene som er finner man trådløse Internett-radioer, forbedrede mobiltelefoner og kamera til mobiltelefonen.

Mobilkameraet Ericsson CommuniCam. <i>Foto:  Ericsson</i>
Mobilkameraet Ericsson CommuniCam. Foto:  Ericsson

Den største nyheten, og kanskje en av de mer interessante, er CommuniCam, som er et kameraet til mobiltelefonen. Med dette kan du enten sende bilder som e-post gjennom mobiltelefonen, eller lagre dem i et virtuelt fotoalbum. For å få dette til kobler man ganske enkelt kameraet til mobiltelefonen, som kan være en hvilken som helst Ericsson-modell så lenge det er innebygget modem, sikter med mobiltelefonens skjerm og tar bildet. Deretter kan bildet sendes som e-post, legges på Ericssons portal i et virtuelt album eller slettes. Kameraet veier ikke mer enn 25 g, og kan derfor enkelt bringes med stort sett over alt.

Ericsson T68.
Ericsson T68.

CommuniCam vil være tilgjengelig i andre kvartal i år, lover Ericsson.

På mobiltelefonsiden er den mest interessante telefonen deres nye T68. Dette er en GPRS-telefon med MMS (multimediabeskjeder), fargeskjerm og Bluetooth. I tillegg har den også støtte for alle tre GSM-nettverkene.

- T68 viser et klart trendskifte innen Ericssons design, og gir på samme tid teknologier som industrien ønsker veldig sterkt for tiden, sier Bo Albertsson, markedsdirektør ved Ericsson Mobile Communications.

T68 veier kun 85 gram. Telefonen har innebygget antenne og en åtte-raders, 256-fargers fargeskjerm.

Ericsson T39.
Ericsson T39.

Det kommer også en ny variant av PDA/mobiltelefon-hybriden T36, som aldri ble sluppet. Denne har fått navnet T39 og er utstyrt med egen PIM (Personal Information Manager), tri-band og GPRS. Bluetooth er også innebygget.

At det er i tiden at absolutt alt skal støtte Bluetooth blir veldig tydelig med Ericssons trådløse Internett-radio. Denne kan settes opptil 100 m unna senderen, som er koblet til et bredbåndsnettverk.

- Å gi tilgang til å tilby dybde og et bredt spekter av Internet-tjenester til hjemmebruk med enkle og lett-lærte produkter er en viktig del av Ericssons strategi. I fremtiden vil vi oftere og oftere koble oss til Internett med andre enheter enn datamaskiner, sier Lars Lindberg, visepresident i Ericsson Home Communications i pressemeldingen.

I 2016 fikk Margaret Hamilton presidentens frihetsmedalje av Barack Obama. Medaljen er USAs høyeste sivile utmerkelse.
Les også

Disse IT-kvinnene burde du hørt om for lenge siden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra