Et djevelsk eventyr

digitoday.no har testet Clive Barker's Undying, et spill så uhyggelig at du mister nattesøvnen din...

Året er 1923. Du er Patrick Galloway, en ung eventyrer med stor interesse for alt som er overnaturlig og okkult. Du har akkurat mottatt et brev fra din gamle venn og livredder Jeremiah Covenant, der han ber deg komme til familiens gods i Irland så fort som mulig. Et halvt års tid senere står du utenfor Jeremiahs slott.

Det er tordenvær og det fossregner.

Inne i huset blir du forklart hva som har skjedd. Alle søsknene til Jeremiah har dødd etter tur, og de går igjen på slottet. Jeremiah ber deg om å bruke dine magiske evner til å få slutt på galskapen.

Dette spillet har lite å gjøre med spill som Quake og Unreal Tournament, selv om det er Unreal Tournaments motor det bygger på. Dette er absolutt ikke et spill som bare går ut på dreping. Hvis du skyter alt som rører seg, kommer du ikke særlig langt. Dette spillet kan sammenlignes med en film, der hovedrollen er en helt som dreper de onde og hjelper de snille, og som ikke bare er en syk drapsmaskin.

Maskinvarekrav
(anbefalt i parentes)

  • 400 MHz Pentium II / K6-2 prosessor (500 MHz Pentium 3 eller Athlon)
  • 64 MB RAM (128 MB)
  • 350 MB (610 MB) ledig harddiskplass
  • Windows 9X/Millennium
  • Skjermkort med 16MB (32MB) RAM

Testmaskin:
Celeron 466@525 MHz, 128MB RAM, Voodoo3 2000 16MB

Når det gjelder våpnene, begynner du med en gammel, slitt revolver fra slutten av 1800-tallet, men du vil snart få våpen som hagle, armbrøst, Tibetan War Cannon (mystisk våpen som brukes til å skyte frosne ringer med), dynamitt og Molotov-cocktails...

I motsetning til andre spill, der du flyr rundt med våpen i den ene hånda og den andre i lomma, bruker du her begge hendene effektivt. I dette spillet skyter du med den ene hånda, mens den andre brukes til å avsi trylleformularer. Et trylleformular som er verdt å nevne er "Scrye". Det gjør at du ser og hører ting som har skjedd i fortiden, eller ser ting som du ikke kan se med det blotte øye. Et annet er "Skull storm", som graver opp hodeskaller fra bakken og slenger dem på fiendene dine. >>:->

Grafikken i dette spillet er noe av det aller beste denne spilltesteren har sett. Lyden er også "sinnssykt" bra, men vi stusset over én ting: åpne dører knirker når du går gjennom dem...


Underholdningsverdien til spillet kan sikkert diskuteres - spillet er så absolutt ikke kjedelig, men det er vel ikke alle som elsker å bli skremt?

Det som først og fremst savnes i dette spillet er mulighet for multiplayer-modus. Det bør også nevnes at det er mye fil-lasting, da kartet er delt opp i veldig små deler.

Clive Barker er antakelig best kjent for bøkene The Books of Blood og The Hellbound Heart, men han har også hatt en finger med i spillet i en rekke kjente skrekkfilmer, som Hellraiser-filmene. Ironisk nok jobber han nå for Disney. Spørsmålet som naturlig reiser seg er hva nå dét kan føre til; en Disney-film om helvete kanskje..?

Produsent: DreamWorks Interactive
Distributør: Electronic Arts Inc
Distributør i Norge: Electronic Arts Norway AS
Offisiell hjemmeside: Clive Barker's Undying
Til toppen