EU gransker Microsoft for personvernbrudd

Romano Prodi og EU-kommisjonen varsler gransking av Microsofts praksis for innhenting og lagring av personlig informasjon fra Internett-brukere.

EU mistenker Microsoft for å bryte personvernlovgivningen og varsler gransking av selskapets tjeneste .NET Passport. Det er et spørsmål fra det nederlandske parlamentsmedlemmet Erik Meijer som har utløst granskingen.

.NET Passport er utviklet for blant annet å samle inn personlig informasjon fra nettbrukere via epost-adresser eller nettsider der surferne foretar varekjøp, banktjenester eller andre typer pengeoverføringer digitalt. Meijer viser til at dersom man ikke lar seg registrere som .NET Passport-bruker vil mange nettsider ekskludere deg som kunde, og dessuten er det knapt mulig å melde seg av dersom man først er registrert via .NET Passport, ifølge Reuters.

EU-kommisjonen har allerede iverksatt flere undersøkelser mot Microsoft, deriblant ser påstandene om at operativsystemet Windows fungerer bedre mot sin egen server-programvare enn om den kjøres mot konkurrentenes produkter, i tillegg til man ikke liker at Microsoft tilnærmet har gjort Media Player som en del av operativsystemet.

Les også:


Til toppen