EU utsetter avgjørelse i Microsoft-saken

EUs neste konkurransekommissær Philip Lowe sier han ikke vil fullføre forhandlinger med Microsoft før det er kommet en avgjørelse i USA.

Philip Lowe overtar som EUs konkurransekommissær etter Mario Monti 1. september. Han svarte på spørsmål fra amerikansk presse etter et foredrag i USAs hovedstad Washington i går.

Lowe sa det var uaktuelt for ham å fullføre forhandlinger med Microsoft før det var kommet en avklaring i den amerikanske monopolsaken. Han gjør seg følgelig avhengig av at dommer Colleen Kollar-Kotelly avgir sine to kjennelser, om henholdsvis delstatenes utvidede søksmål mot Microsoft og om forliket mellom selskapet og USAs justisdepartement. Disse kjennelsene ventes engang i august eller september.

Les også

Lowe forventer at EU kommer fram til en avgjørelse innen utgangen av året.

Les også

Noen av EUs anklager mot Microsoft dekkes av ordninger i forliket med USAs justisdepartement, mens andre er mer sammenfallende med delstatenes utvidede krav. Det finnes også noen, for eksempel innen forholdet mellom server-Windows og konkurrerende systemer, som ikke har noe motstykke i de amerikanske søksmålene.

Til toppen