EUnet kupper nettstatistikker

På mandag i neste uke er det duket for et nytt allmøte om målinger av norske nettsteders statistikk. Siden sist har leverandører på den tekniske biten blitt valgt og den heldige ble EUnet. Dessuten er Norske Nettsteders Landsforbund snart på plass.

Statistikkutvalget har siden februar i år arbeidet for å komme fram til en felles måling av trafikken på norske nettsteder. Mandag er det klart for et nytt allmøte hvor arbeidsgruppen som ble nedsatt på det første allmøtet, skal legge fram sine anbefalinger.

På den tekniske delen var det ifølge tidligere kommunikasjonsdirektør i Scandinavia Online (SOL), Lasse Gimnes, tre selskaper som konkurrerte om kontrakten. Disse tre var Telenor Nextel, SOL System og EUnet.

Etter det digi.no forstår, er det EUnet som har dratt det lengste strået, og er den eneste aktøren som statistikkutvalget nå forhandler med.

I sammenheng med arbeidet for å finne en felles måling, kommer Norske Nettsteders Landsforening til å bli opprettet. Denne interesseorganisasjonen vil være oppdragsgiver for de fremtidige fellesmålingene og kommer til å finansiere målingene med en avgift fra medlemmene.

Agenda for allmøtet på mandag morgen er å orientere om opprettelsen av Norske Nettsteders Landsforening, redegjøre for målingsarbeidet og orientere om hva som skjer på verifiseringsarbeidet.

Til toppen