Excite kjøpes av @Home

Søkemotoren Excite har fått en kjøper, og det er @Home som har valgt å gå inn i selskapet. @Home leverer nett-tilgang gjennom TV-kabel-linjer og er gjennom sitt moderselskap hovedsakelig eid av telegiganten AT&T. 50 milliarder kroner (6,7 mrd. dollar) er prisen @Home må ut med.

I dag har selskapene Excite og @Home sammen annonsert at selskapene har undertegnet en fusjonsavtale. Etter at Nasdaq åpnet i dag har børsverdien på selskapet nesten doblet seg. I går var børsverdien på Excite 3,5 milliarder dollar, mens denne verdien gikk opptil rundt 5,5 milliarder da denne artikkelen ble skrevet.

De to selskapene skal kombinere @Homes bredbåndsteknologi og kabeldistribusjon med Excites nettportal og søkemotor.

Det er ventet at transaksjonen vil bli avsluttet innen tre måneder, men den er allerede blitt godkjent av styrene i begge selskaper.

- Vi fusjonerer med Excite ikke bare for hva de har oppnådd, men hva vi har blitt sammen - det nye medianettverket for det nye årtusen, sier direktøren i @Home, Tom Jermoluk i en pressemelding.

Fram til nå var America Onlines oppkjøp av Netscape det største innen internettbransjen - det var en avtale på rundt 30 milliarder kroner.

Excite har vært i samtaler med mange parter før de landet på å inngå avtale med @Home. Både Microsoft og AT&T er parter de har snakket med. AT&T skal kjøpe kabelgiganten Tele-Communications Inc, som holder den største aksjeposten i @Home, i følge Wall Street Journal. Samme avis mener dette har vært viktige elementer når Excite bestemte seg for å inngå avtalen med @Home.

Til toppen