Få mer ut av livet og karrieren

Har du lyst til å bruke påsken til noe litt mer givende enn krimmen på TV, anbefaler jeg et besøk på dette nettstedet.

Randi Bråten Noyes er en dame som jeg hadde gleden av å jobbe sammen med i flere år på slutten av åtti- og begynnelsen av nitti-tallet. Hun drev den gang som nå med lederopplæring, teambuilding og "resultatorientert selvledelse".

Med andre ord: Hun hjalp folk til å "finne seg sjæl".

Og det gjorde de. Tusenvis av norske menn og kvinner har tatt kursene hennes, og har som resultat fått mer tilfredsstillende karrièrer, mer meningsfylte privatliv og mer glede i seg selv.

Ja, jeg vet det høres ut som svada. Det høres ut som jappete Time Management-teori og/eller New Age-pjatt. Forskjellen er bare at det virker.

Egentlig er Randis tanker veldig enkle. Når det gjelder karrière, snakker hun om hvordan du kan finne det du egentlig vil, og påpeker at alt annet enn det du elsker blir du middelmådig i. (Det å bli virkelig god krever så mye innsats og energi at du er nødt til å brenne for det.)

Når det gjelder privatlivet snakker hun om ro, ettertanke, selvinnsikt og ærlighet. Om å skrelle vekk støyen, løgnene, sinnet og måtene å sabotere seg selv. Om å våge å ta ansvaret for sitt eget liv.

Den gang jeg jobbet med henne, holdt Randi Bråten Noyes kun seminarer. De var langt fra billige, og de fleste deltakerne var topp- og mellomledere i større bedrifter. Ettersom etterspørselen steg, også blant de som ikke hadde mulighet til å ta kurs, skrev hun en bok i 1995. Den heter "Kunsten å Lede Seg Selv" og har hittil solgt i over 50.000 eksemplarer - et utgivelsesvolum som ellers er forbeholdt de rene underholdningsforfatterne.

Nettstedet kom opp tidligere i år. Dessverre får du ikke så mye gratis her som en gammel idealist som meg kunne ønske. Imidlertid kan du ta testen Passer Du Som Leder, hvilket skulle gi deg en liten pekepinn. Du kan også lese nok til å danne deg et inntrykk av om dette er noe du ønsker å utforske videre.

Gjør du dét, kan jeg love deg en riktig spennende oppdagelsesferd inn i dine egne ønsker og motiver - og sjansen til å skape det livet du ønsker deg.

Ha en riktig god påske!

Se også noen av Nina Furus tidligere streif:


Illojalitetens marked
På jakt etter det intelligent frivole
Syns du reklame er gøy? - I så fall er dette nettstedet for deg!
Sensurert reklame på nett
Duke for president!
Publisér mens liket er varmt
Surf WAP med nettleseren
Om å kaste bort en merkevare på nett
Nysgjerrig på fremtiden? - Les scenariene for Norge mot år 2020 på nett.
Gode samaritaner på nett
Millionær-TV også på nett
No more Mr Nice Guy!
Bortenfor Fremtiden er ikke noe sted
Årtusenets party!
Juletanker

Til toppen