Fall tross innsiderkjøp

IT-inndeksen falt tilbake fredag, til tross for innsiderkjøp i såvel Iterated som Agresso og NetCom.

Etter flere dager med oppadgående trend, snudde markedet fredag og totalindeksen falt med 2,4 prosent til 887,2 poeng. I IT-indeksen ble utslaget litt kraftigere, og delindeksen falt med 3,1 prosent til 922,4 poeng.

Iterated Systems ble den store taperen tirsdag, til tross for at Mosvold Farsund - som har styreformannsvervet i selskapet - grafset til seg en stor post i løpet av dagen. Aksjen endte ned 12,5 prosent til 7 kroner - med kjøper på 6,10 kroner og selger på 7 kroner. Innsiderkjøp ble også registrert i Agresso og NetCom, men heller ikke disse selskapene kunne notere seg fremgang fredag. NetCom-aksjen falt med hele 4,9 prosent til 175 kroner, men også her lå kjøper og selger under siste omsatt kurs ved børsens stengetid (165 og 170 kroner).

- Innsidere har vist seg å ta feil en rekke ganger siste tiden. Se bare på innsiderne som kjøpte på vei ned i Tandberg Data, sier en analytiker.

Å vise at ledelsen tror på selskapet kan imidlertid være viktig for de mest kriserammede selskapene. I TTI, som forøvrig ble børsvinner fredag med en oppgang på 16,7 prosent til 3,50 kroner, er kursen nå så lav at analytikeren uttrykker overraskelse over at ledelsen "ikke kaster seg over aksjen".

- Selskapet er priset marginalt over kontantbeholdningen. Dersom ledelsen har tro på at driften i det hele tatt er verdt noe som helst er det rart at de ikke kjøper, sier analytikeren, som forøvrig mener TTI- ledelsen generelt har mye av skylden for den lave prisingen.

- Dette er en ledergruppe som sitter geografisk langt unna og har en elendig informasjonspolitikk overfor markedet, sier analytikeren, som mener TTI-toppene selger unna deler av selskapet "for en slikk og ingenting".

Til toppen