FAST mer verdt enn Opticom

Dagens oppgang i FAST og tilsvarende fall i Opticom har medført at datter har vokst mor over hodet.

To store handler som ble gjennomført i de siste to handelsminutter før klokken fire onsdag, løftet Fast Search & Transfer ASA til 570 kroner aksjen. Dette er fremdeles langt under aksjens toppnotering den 11. februar da denne ble omsatt til 1040 kroner ved handelsslutt. Men oppgangen i FAST tilsvarer omtrent 12 % og medfører at selskapet steg med 2,2 milliarder kroner sett dagen under ett.

Det spesielle med dagens handel i FAST er dens kontrast til kursutviklingen i Opticom ASA som er hovedaksjonær i FAST. Der falt aksjen med i overkant av 6 prosent gjennom dagen eller 116 kroner. Her var fallet mer fordelt ut over dagen og den siste handelsinnspurten som ble gjort i FAST har nok derfor ikke blitt forplantet i Opticom aksjen. Vi kan nok derfor regne med at Opticom vil åpne opp i morgendagens handel, dersom kjøpersiden for FAST aksjen holder seg.

De to selskaper har nå også byttet side hva verdi angår, der Opticom som hovedaksjonær i FAST prises til 19 milliarder, mens FAST er verdsatt til 21,5 milliarder. Trolig vil nok dette ikke bestå siden dagens handel er noe av det spesielle slaget, og årsaket kun av to transaksjoner.

Til toppen