Filterfirmaer omfavner Starr-rapporten

Bill Clintons tidligere lovprising av nettfiltre fikk en spesiell aktualitet da Kenneth Starrs rapport ble lagt ut på nettet fredag.

Hadde den amerikanske Høyesterett opprettholdt hovedelementene i Communications Decency Act i fjor, hadde Kenneth Starrs særdeles detaljerte beskrivelser av Bill Clintons forhold til Monica Lewinsky sannsynligvis vært forbudt å publisere.

Når rapporten likevel nå er blitt tilgjengelig fra offentlige instanser, kommer Clintons tidligere anbefalinger om bruk av nettfiltre i et litt spesielt lys; alt tyder på at det ikke var egne seksuelle utskeielser han tenkte på da han ga sine råd til engstelige foreldre.

Det er sannsynlig at Clinton-administrasjonen ber på sine knær om at mange amerikanere har installert nettfiltre akkurat i disse dager.

Programvarefirmaene som lager filterprogram for privatpersoner og næringsliv er i fyr og flamme; de annonserer som besatt og opplyser om at produktene deres til og med kan blokkere nyhetstjenester som publiserer upassende stoff, skriver News.com.

SafeSurf er ett av disse firmaene som på fredag slapp en pressemelding om at de hadde hjulpet den juridiske komitéen i Representantenes Hus med å gi rapporten den riktige ratingen (PG, XXX og lignende).

Cybersitter fra firmaet Solid Oak Software er et annet filter som har stengt hele nyhetstjenester ute etter at nettavisene begynte å skrive om oral-sex i Det hvite hus. Det innebærer likevel ikke at Cybersitter nekter tilgang til hele Starr-rapporten, kun deler av den.

Wired News melder at også arbeidsgivere var bekymret for at ansatte skulle bruke store deler av fredag ettermiddag til å lese saftige detaljer fra det ovale rommet.

Til toppen