BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finanssjef går fra gjeldstynget Iridium

Iridium ligger etter skjemaet. Nå går Roy Grant av som finanssjef i selskapet. Iridium har også fått utsatt nedbetaling av gjeld dersom selskapet oppnår visse økonomiske resultater i løpet av to måneder.

Frode Eriksen
30. mars 1999 - 11:27

Og resultatene som må oppnås er (be)tydelige: 51.000 kunder og minst 30 millioner i akkumulerte inntekter innen 31. mai. Klarer selskapet disse kravene får Iridium utsatt tilbakebetalingen på et lån på 800 millioner dollar (seks milliarder kroner).

Iridium-ledelsen mener de dårlige resultatene kommer av mangel på telefoner og personsøkere og en uprofesjonell salgsorganisasjon der opplæringen ligger etter skjema. Iridium har basert mye av salget gjennom egne nasjonale agenter som omfatter alt fra Telenor Mobil i det norske markedet, til den russiske hæren i Russland og kinesiske myndigheter i Kina.

Når Grant nå slutter kan dette tyde på at Iridium har større problemer enn det selskapet så langt har innrømmet. Den offisielle begrunnelsen er at Grant slutter av personlige årsaker. Noen etterfølger er ennå ikke klar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra