Fire israelske tenåringer arrestert for Goner-ormen

Israelsk politi arresterte fredag fire tenåringsgutter som innrømmet at de skapte "Goner" som ledd i en ny form for gjengslagsmål over Internett.

Israelsk politi arresterte fredag fire tenåringsgutter som innrømmet at de skapte "Goner" som ledd i en ny form for gjengslagsmål over Internett.

Ormen "Goner" ble oppdaget 4. desember, og spredte seg svært raskt, særlig i Europa.

Anslag tyder på at ormens skadevirkninger kan beløpe seg til fem millioner dollar.

Opphavene falt for fristelsen til å kunngjøre flere online dekknavn i et vindu som spratt fram på ormofrenes skjerm i smitteøyeblikket. Smitten fikk ofrene til å kople seg opp mot samtalekanalen "Pentagonex" som opphavene hadde opprettet på IRC-tjenesten DALnet. Systemansvarlig på DALnet slo opp dekknavnene i registeret som kopler dekknavn, e-postadresser og IP-adresser, og analyserte det disse brukerne gjorde i tiden straks etter at ormen var sluppet. Selv om opphavet brukte en rekke ulike servere verden over, fant DALnet fram til et DSL-abonnement i Israel. Da ble Computer Emergency Response Team (CERT) koplet inn, og derfra ble Federal Bureau of Investigation (FBI) varslet. Den hovedansvarlige innrømmet forholdet da han ble konfrontert med bevismateriale fra beslag i hans PC.

Detaljene i siktelsen mot de fire israelske femten- og sekstenåringene er ikke kjent. Etter israelsk lov har spredning av datavirus en strafferamme på fem års fengsel.

Tenåringene sa de lot seg inspirere av Melissa-ormen fra 1999 og at de hadde til hensikt å ramme en annen gruppe IRC-brukere med et tjenestenektangrep.

Andre tenåringsgjenger slåss i gatene. Disse IT-interesserte guttene har i stedet funnet hvordan gjenger kan kjekle gjennom tjenestenektangrep mot hverandres IRC-kanaler.

Til toppen