Fire millioner brukere i spillsonen

Microsoft hevder å ha samlet fire millioner internettspillere i løpet av knappe tre år. Bare i løpet av det siste halve året har det vært en fordobling. På det meste skal det være mer enn 30.000 brukere som spiller i MSN Gaming Zone samtidig.

I august i fjor meldte Microsoft om drøyt to millioner medlemmer og 16.000 simultanbrukere. I dag er tallene nærmest fordoblet, og fire millioner internettbrukere har per i dag registrert seg gratis på MSN Gaming Zone. .

Dette skal ha ført til en oppgang i månedlige reklameinntekter på 600 prosent i løpet av et halvt år, ifølge en pressemelding fra Microsoft. Meldingen nevner ingen summer.

Da tjenesten startet opp i 1996 var det 15.000 medlemmer som fikk tilbud om kort- og brettspilll. I dag påstår Micrsoft at 200.000 unike brukere er inne hver dag og at på det meste spiller over 30.000 medlemmer samtidig på de 90 multibruker- spillene.

- 200.000 besøkende er mer enn det alle Disneys fornøyelsesparker til sammen kan vise til daglig, sier Adam Waalkes, produktsjef i Gaming Zone.

- Spillaktiviteten genererer mer enn 22 millioner brukerminutter per dag, sier han.

Ikke minst skal oppblomstringen av spillfelleskap og nettsamfunn ha gjort at aktiviteten har eksplodert. Mer enn 4.000 klaner og 500 ukentlige brukeraktiviserte turneringer gjør at tjenesten syder av interaktivitet.

Til toppen