Flashback med problemer i bakdøren

Tele1 Europe ønsker ikke å bli assosiert med kontroversielle Flashback, og truer samarbeidspartneren Telebudget med utkastelse dersom de ikke tar affære.

Svenske Tele1 Europe AB overveier nå å si opp avtalen med selskapet Telebudget. Grunnen er at Telebudget slipper den kontroversielle nettsiden Flashback inn gjennom bakdøren.

Selskapet har onsdag meddelt Telebudget at man vurderer å si opp avtalen mellom selskapene dersom ikke Telebudget umiddelbart kobler bort Flashbacks nettsider.

-Vi har tidligere nektet Flashback avtale hos Tele1 Europe fordi et flertall av våre kunder reagerer sterkt på den informasjonen som Flashback gjør tilgjengelig. Likevel har vi i etterkant oppdaget at vi gjennom Telebudget, som leier kapasitet hos oss, har fått inn Flashback via bakdøren, sier Pelle Hjortblad i Tele 1 Europe.

-Vi står fast ved vår første avgjørelse og ønsker at Telebudget respekterer dette. Vi ser derfor gjerne at de kobler vekk Flashback, fortsetter Hjortblad i en pressemelding.

Selskapet ønsker å understreke at de ikke tar juridisk stilling til den informasjonen som er tilgjengelig via Flashback. De hevder imidlertid at de som andre bedrifter har rett til å avstå fra samarbeid med selskaper som vekker anstøt hos kunder og partnere.

På denne bakgrunn mener selskapet at avgjørelsen er fattet på en rent kommersiell bakgrunn. En rent kommersiell begrunnelse er sannsynligvis vanskeligere å angripe enn påstander om sensurering.

Til toppen