Flatt for IT på rekorddag

Det ble ny rekordomsetning på Oslo Børs fredag, men svingningene i indeksene var små. IT-indeksen beveget seg ned med marginale 0,12 poeng.

For andre gang denne uka ble det satt ny omsetningsrekord på Oslo Børs for 1998, men rekordaktiviteten førte ikke til de helt store kursbevegelsene. IT-indeksen falt med 1,54 poeng, tilsvarende 0,12 prosent, og endte på 1332,92 poeng. Også for de ørige aksjene var utslagene små, og totalindeksen falt med beskjedne 0,19 prosent til 1252,85 poeng.

Computer Advances Group (CAG) leverte halvårstall i morgentimene fredag som ikke på noen måte var gode nok til å imponere markedet. Resultatet for annet halvår var noe bedre enn det første takket være fisjoneringen av tapsmaskinen ScanMac Wæraas, men marginutviklingen var negativ også for konsulent- og utviklingsvirksomheten. Sistnevnte er det eneste virksomhetsområdet CAG tjener penger på.

Reaksjonen fra markedet var laber, og det ble bare omsatt 2100 aksjer i CAG fredag. Kursen forble den samme som på torsdag - 65 kroner.

Årsaken til de små utslagene fredag var at de store, tunge selskapene i IT-indeksen forholdt seg nokså stabil. NetCom fortsatte litt opp, mens Tandberg Data, Ask og Merkantildata endte marginalt ned.

Børsvinner ble gårsdagens nykomling, TTI Holding, som endte opp 80 øre til 16,30 kroner. Emisjonen som ble gjennomført i selskapet rett før noteringen, priset aksjen til to dollar eller omtrent 15 kroner.

Børstaper ble Norman Data Defense, som har vært mye opp og ned den siste tiden. Etter en kursfall på 1,50 kroner landet aksjen på 31,50. Også Iterated falt fredag etter at selskapet i går leverte heller dårlige resultater. Aksjen falt med to kroner til 58 kroner fredag.

Det ble rekordstor omsetning på børsen fredag. Alt i alt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,3 milliarder kroner.

Til toppen