Flere anbefaler Telenor-aksjer

First Securities setter et tolv måneders kursmål på 55 kroner for Telenor-aksjen og gir kjøpsanbefaling.

Etter en måneds sperreperiode uten analyser av Telenor fra tilretteleggerne av aksjen, kommer nå analyser og anbefalinger på rekke og rad.

First Securities kom med sin anbefaling mandag, og skriver at Telenor er en meget god investering sett ut fra dagens kurs. I hovedsak mener selskapet av Telenor er lavt priset sammenlighet med tilsvarende teleselskap. Til overmål er Telenor i en god gjeldssituasjon etter emisjonen og aksjesalg.

Verdidriveren i Telenor er mobilvirksomheten, men First ser ikke bare gode nyheter. Oppkjøpet av det danske mobilselskapet Sonofon i fjor sommer, mener selskapet blir svært dyrt om Telenor ikke får fart på selskapets salg og overskudd. First tror også at Telenor vil benytte sin opsjon overfor British Telecom i Esat Digifone, som vil kunne gi Telenor 11 milliarder kroner i kassa, hvorav 10 milliarder er gevinst.

Analysen beskriver en bedre oppside i Telenor enn i tilsvarende selskap, først og fremst fordi aksjekursen i andre selskap har utviklet seg bedre enn Telenor, og konkluderer med at de privatpersoner som benyttet sin rabatt har gjort en god investering.

Telenoraksjen selges mandag ettermiddag for i underkant av 40 kroner.

Til toppen