Flere mangler i første Mac OS X

Ifølge News.com vil den utgaven av Mac OS X som lanseres 24. mars være befengt med en rekke mangler. Det vil blant annet ikke være mulig å spille av DVD.

Apple har planlagt en lansering av det lenge etterlengtede Mac OS X i to trinn. Det første trinnet vil gjelde en versjon med kodenavn Cheetah. Den henvender seg til spesielt interesserte, særlig utviklere og IT-profesjonelle. Den vil ikke forhåndsinstalleres på nye maskiner, men bare selges atskilt for 129 dollar per lisens. Cheetah skal få en stille og beskjeden lansering 24. mars.

Først i juli kommer neste versjon, med kodenavn Puma. Den vil lanseres med brask og bram på Macworld-arrangementet i New York, og vil fra da være systemet som forhåndsinstalleres på alle nye Mac.

Ifølge News.com vil Apple bruke tiden fram til juli med å rette opp en rekke feil og mangler som vil prege Cheetah og gjøre systemet mindre tiltrekkende for ikke-eksperter: Cheetah ventes å ha følgende mangler ifølge News.coms kilder - Apple har nektet å kommentere dette offisielt:

  • Det vil ikke kunne brukes til å lese eller skrive til DVD
  • Det vil ikke være mulig å importere analog video
  • Det vil ikke være grafikkdrivere for avanserte kort brukt i nyere Mac, som GeForce 3 og Radeon
  • Energistyringen vil være mangelfull, slik at det kan bli umulig å vekke "sovende" bærbare Mac
  • Mac OS X har ikke gjennomgått utfyllende stabilitetstester på nyere Mac, blant dem PowerBook G4 Titanium
  • Noen applikasjoner vil gi dårligere ytelse under Cheetah enn under Mac OS 9.

I Setup Assistant vil det gis en liste over forskjellige små og store lus, hvordan noen kan gi heng, heter det.

Det har ikke lykkes digitoday.no å oppdrive informasjonskilder som kan bekrefte dette. Derimot kan en melding på Mac OS Rumors gi en antydning om at noe spesielt kan være i gjære, og som kan forklare hvorfor Apple håndterer MacOS X slik de gjør. Der heter det nemlig at Apple kan være i ferd med å tilby krysskompatibilitet med Windows i et hittil uant omfang. Bakgrunnen for dette er tilbakemeldinger fra utviklerhold at betaversjoner av MacOS X inneholder en rekke henvisninger til DOS og Windows. Nettstedet antar at det kan komme en overraskelse seinere i år.

Til toppen