Flextronics overtar Alcatels mobilproduksjon

I likhet med svenske Ericsson overlater Alcatel produksjonen av selskapets mobiltelefoner til Flextronics. Etter ett forholdsvis godt kvartal, tror Alcatel likevel ikke at året sett under ett blir spesielt bra.

Alcatel tror salgsveksten for året sett under ett vil ende på pluss 10 prosent. I første kvartal økte salget med 21 prosent til 7,4 milliarder euro sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte opp fire prosent til 118 millioner euro, mens gevinsten i første kvartal endte på 210 millioner euro.

Konsernsjef i Alcatel, Serge Tchuruk er fornøyd med resultatene sett i forhold til den vanskelig situasjonen bransjen er inne i.

- Alcatel oppnår resultater. Vi øker salget mer en økningen i markedet. Vi er spesielt fornøyd med aktivitetene innen Nettverk og Optikk hvor vi hadde en økning i salget til tjenesteleverandører på over 40 prosent.

Selskapet velger å sette ut mobiltelefonproduksjonen til Flextronics, som også overtar en fabrikk i Frankrike med 830 ansatte. I likhet med Siemens skal selskapet redusere bemanningen med 3.500 ansatte, og tror ikke mobiltelefonsalget vil øke med mer enn mellom fem og 15 prosent i år.

Selskapet solgte 2,4 millioner mobiltelefoner i første kvartal og mener det sitter med en markedsandel i Europa på vel 10 prosent.

Den norske delen av Alcatel presenterer ikke lenger egne resultat-tall for markedet. Kommunikasjonssjef Hege Mikkelsen sier det norske Alcatel ser en klar nedgang i tradisjonell telekomvirksomhet men en betydelig vekst på nye teknologiområder som bredbåndsaksess, IP-teknologi, neste generasjons integrerte tele- og datanettverk.

Til toppen