Flextronics skal utfordre Telenor

Telia er i forhandlinger med Flextronics om å selge selskapets installasjonsvirksomhet. Om konsernsjef Marianne Nivert velger Flextronics blir dette det Telenoreide Bravida sin nye konkurrent.

Tele- og bygginstallasjonsvirksomheten Bravida, der Telenor og det svenske BPA eier 48 prosent hver var i fjor i samtaler med konsernsjef i Telia, Marianne Nivert om kjøp av deler av Telias installasjonsvirksomhet. Samtalene førte ikke fram, og Nivert uttalte seg på en måte som vanskelig kan misforståes. Hun ønsket ikke å bidra til å etablere et nordisk installasjonsmonopol. Bravida er allerede dominerende i Norge på teleinstallasjoner, og i Sverige på rørinstallasjoner.

Men Telia hadde fremdeles behov for å selge seg ut av sin installasjonsvirksomhet, som er definert som ikke-kjerneområde for selskapet.

Nivert kontaktet Flextronics som viste såpass interesse at selskapene i følge Dagens Industri i dag samtaler om et salg i milliardklassen.

Det er tilsammen snakk om fem selskap (Neterna, Relacom, Evega, Telia Systems og Telia Service) som representerer 5.500 av Telias ansatte som i følge Dagens Industri skal være på vei fra Telia til Flextronics for fire milliarder svenske kroner.

Ifølge avisen vil handelen komme i havn i løpet av noen dager fordi Telia og Nivert har behov for å vise fram en god nyhet når resultatene for tredje kvartal legges fram i begynnelsen av neste måned.

Telia vil tirsdag morgen ikke kommentere saken.

Til toppen