Forbereder telefonkatalogen til et børsliv

Telenor forbereder telefonkatalogene et liv på Oslo Børs. Styret i Telenor bestemte tirsdag å starte forberedelsene til børsnoteringen, men venter med å bestemme når dette skal skje.

Tre deler av Telenor er definert som forretningsområder, men ikke som kjernevirksomhet for det nye Telenor. Planen å invitere nye eiere til både Telenor Media, Bravida og EDB Business Partner ASA.

EDB Business Partner er allerede børsnotert med Telenor som eier av halve selskapet. Bravida har nye eiere i form av svenske BPA som eier 48 prosent, som er det samme som Telenor. Bravidas børsnotering er planlagt til 2003-2005. Da gjenstår Telenor Media, som blant annet driver med telefonkatalogproduksjon i Norge og ti andre land.

Ett skritt i børsens retning ble tatt tirsdag da Telenor-styret valgte å starte forberedelsene til en børsnotering.

- Siktemålet med en eventuell børsnotering av selskapet vil være å synliggjøre verdiene i Telenor Media og legge et offensivt grunnlag for videreutvikling av selskapet, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen, i en pressemelding.

Skal selskapet på børs bør imidlertid resultatene bedres fra dagens fallende tendens. Selskapet omsatte i perioden januar til september 2000 for 1,3 milliarder kroner med et driftsresultat på 304 millioner kroner. Tilsvarende for tre kvartal året før var 1,43 milliarder og 373 millioner kroner.

For hele 1999 endte Telenor media med en omsetning på 2,37 milliarder kroner og et driftsresultat på en milliard, mens det for 1998 henholdsvis ble 1,6 milliarder og 245 millioner kroner.

Telenor Media har i alt 2400 ansatte, hvorav 1500 i virksomheter i utlandet.

Til toppen