Forbereder veiviser for personlig IT-sikkerhet

Microsoft vil tilby en gratis veiviser som lar brukere sjekke sikkerhetsstatusen til PC-en og gjøre det enklere å finne fram til nødvendige fikser.

Microsoft har ennå ikke lansert "Baseline Security Advisor" offisielt. Produktet er omtalt i amerikansk presse fordi det vises på en sikkerhetskonferanse som RSA Security avholder denne uka i San Jose.

Microsoft har hittil utgitt en rekke "Baseline Security Checklist" for blant annet Windows 2000 i server- og klientutgaver, samt for webtjeneren Internet Information Server. Disse består av instrukser for å gjennomføre prioriterte oppgaver, som å sjekke at alle partisjoner er formatert med NTFS, at administratorkontoen er beskyttet av et sterkt passord, at unødvendige tjenester og kontoer er frakoplet, at Windows Registry er beskyttet mot anonym tilgang, og så videre.

Baseline Security Advisor tar, som navnet antyder, mer sikte på å være en rådgiver som geleider brukeren gjennom slike trinn, og hjelper til ved å skanne disken for samsvar med en sikkerhetsdatabase over fikser og innstillinger. Det er ikke snakk om å simulere et angrep utenfra for å avdekke sårbarheter, men å tilby en digital ekspertsjekk og veileder for å bedre den personlige IT-sikkerheten.

Sikkerhetsveiviseren skal gjøres klar til gratis nedlasting fra Microsofts nettsted i løpet av mars.

Til toppen