Forbrukernes drømme-nettbutikk?

I dag åpnet Forbrukerrådets nye nettsatsing, FR-markedet. Her får du imidlertid ikke kjøpe tradisjonelle varer, men informasjon om varene. Til gjengjeld er nettbutikken åpen hele døgnet...

"Forbrukerrådet åpner nettbutikk" heter det i en pressemelding. I denne nettbutikken kan du ikke kjøpe tradisjonelle varer, men du kan bestille "forbrukerinformasjon av høy kvalitet til en hyggelig pris". Rådgiver Eli Rekstad i Forbrukerrådet sier til digi.no at forbrukerinformasjonen godt kan karakteriseres som varer.

FR-markedet er navnet på Forbrukerrådets nye markedsplass for forbrukerinformasjon. Forbrukere kan nå bestille alle Forbrukerrådets hefter, bøker og kontrakter. I tillegg finnes 45 tester fra de to siste årgangene av Forbruker-rapporten.

"Her finner du alt fra test av champagne til espressomaskiner og driller. Du finner våre produkter akkurat når det passer; FR-markedet er åpent hele døgnet!", heter det videre i pressemeldingen.

- Tidligere har Forbrukerrådet hatt relativt sparsomme åpningstider, og det har også vært et problem for mange å komme gjennom på telefon. Nå blir det enklere å få denne type informasjon, sier Rekstad.

Hun forteller videre at forprosjektet til Forbrukerrådets nettsatsing har ligget brakk i halvannet år, før selve hovedsatsingen startet i januar i år. Det er Electric Farm som står for løsning og design.

Nettmagasinet DinSide tilbyr også forbrukerstoff og tester av ymse slag. Gratis.

- Våre brukere må betale for Forbrukerrådets gode navn og rykte, sier Rekstad og legger til at hadde det ikke vært for Stortingets pålegg om inntekter på denne tjenesten, ville Forbrukerrådet gjerne gitt informasjonen gratis.

FR-markedet har ikke fått Nsafe-merket ennå, men Rekstad sier de vil søke om å få det i dag - nå som butikken er oppe og går. - Selvfølgelig, sier hun.

Til toppen