BEDRIFTSTEKNOLOGI

Formidler dine tjenester til alle operatørers nett

Knut Arve Hauknes i Convergent BSP er en ny type mellommann. Han tar dine tjenester og gjør dem tilgjengelige på de nettverkene og hos de operatørene du selv velger.

3. nov. 2000 - 15:46

BSP står for "business service provider". Hauknes er medgründer og teknologisjef i firmaet som ble startet i juli i år, med han selv, Anders Frost og Svein Eriksen i hovedrollene. De tre har 66 prosent av selskapet, resten er hos Start-fondet.

Forretningsidéen er å tilby nøkkelferdige løsninger for det som skjer mellom innhold- og tjenesteleverandører på den ene siden og nettoperatørene på den andre.

Knut Arve Hauknes <i>Foto:  Eirik Rossen</i>
Knut Arve Hauknes Foto:  Eirik Rossen

- Det gir fordeler til begge sider, mener Hauknes. Tjenesteleverandøren gjøres uavhengig av nettverksinfrastrukturen, siden det er Convergent som tar på seg ansvaret for at tjenestene kommer ut. Ønsker man å utvide tjenesten til nye kanaler og medier, tar vi oss av det. Veien kan bli svært kort fra en bookingtjeneste på Internett til den samme tjenesten i talestyrt telefonformat direkte mot den samme databasen. Vi gjør det også enklere å etablere tjenester utenlands. For operatøren er det én instans å forholde seg til for utlegget av flere tjenester og alle formater.

En sentral egenskap ved Convergents løsning, er at den samler alle data som skal til for å fakturere tjenestene, og fore applikasjoner som analyserer kunderelasjoner.

- I den nye økonomien, er det nødvendig å finne nye betalingsmekanismer. Vi leverer ikke faktureringssystemer, men vi sørger for data til både operatører og tjenestetilbydere, som kan leveres direkte til deres økonomi- og CRM-systemer.

Følgelig bidrar Convergent til å akselerere utviklingen mot den nye økonomien.

- Den løsningen vi tilbyr, vil være med på å drive markedet framover, sier Hauknes.

- Tjenestetilbydere vil få raskere tilgang til nye kanaler, og det vil bli enklere å tilby tjenester internasjonalt. Vi vil bidra til å senke kostnadene og stimulere vekst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.