Fornøyd Christoffersen forlater NetCom

God vekst i kundetilstrømming, i ringetid, inntekt per kunde og overskudd gjør at administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen sa seg fornøyd med sitt siste årsregnskap i NetCom. Han leverte et resultat før skatt på 421 millioner kroner av en omsetning på nær 3 milliarder.

År 2000 var året der verdien på NetCom ble fastsatt til 24 milliarder kroner av Telia da selskapet la inn et bud på alle aksjene etter å ha kjøpt aksjemajoriteten. Selskapet eier nå hele selskapet, noe Terje Christoffersen mener er positivt for selskapet.

- Strategien er fortsatt å være ledende på mobiltelefoni og mobilt Internett, sier han.

God vekst på bedriftsmarkedet der omsetningen økte med 80 prosent, vekst i abonnementsmassen der veksten på abonnementskunder overgår kontantkortkundene, og et overskudd som øker med mer enn omsetningen. Christoffersen erklærer seg som fornøyd med NetCom i år 2000.

Han tror imidlertid at inneværende år blir bedre ettersom selskapet ser at kundeveksten fra i fjor høst fortsetter inn i år 2001. Denne veksten blir trolig styrket av at NetCom har inngått en distribusjonsavtale med kjeden Telebutikken som fram til nå har solgt Telenor Mobil. I fjor skaffet kjeden Telenor Mobil 55.000 nye kunder, en kundestrøm som nå vris til NetCom.

Christoffersen tror derfor på en sterkere kundevekst i år enn i fjor. Abonnementskundene blir flere, ringer i flere minutter og for flere kroner, mens selskapet ser en svak nedgang i kontantkortkunder. Han tror dette skyldes til en viss grad en intern rekruttering.

Konkret om resultatet opplyste Christoffersen en omsetningsvekst på 17 prosent til 2,914 milliarder kroner. Veksten i antall kunder var på 115.000 til 850.000 kunder, mens selskapet selger kapasitet til service providere som representerer 50.000 kunder. NetCom satt i 2000 med en EBITDA på 911 millioner kroner og et overskudd før skatt på 421 millioner kroner. EBITDA i 1999 endte på 822 millioner kroner mens resultat før skatt endte på 331 millioner kroner.

SMS-meldinger utgjorde 10 prosent av selskapets omsetning i 2000, 13 prosent av omsetningen i desember. I 1999 var sju prosent av omsetningen knyttet til tekstmeldinger.

Christoffersen får selskap i direktørstolen 1. mai fra den nye NetCom-sjefen, Barbara Thoralfsson som overtar formelt sett sjefsstolen den 10. mai, mens Christoffersen blir ny styreleder i selskapet.

Til toppen