RESULTATERFINANS

Fornøyd Citrix skuffer børsen

Citrix, som leverer løsninger der tynne klienter kan kjøre Windows på en server, ser selv fornøyd med sin omsetning. Børsen er skuffet fordi resultatet er svakere enn ventet.

Fra april 1999 til mars 2000 utviklet Citrix' aksjekurs seg eksponentielt. Fra rundt 20 dollar steg den til 40 i november og 60 i desember. I februar passerte den 80 før den nådde høydepunktet på 120 i mars. Så begynte fallet. I mai vibrerte kursen mellom 40 og 60, og da det ble klart at resultatet for kvartalet fram til 30. juni ville være noe mer enn bare beskjedent, sørget masseomsetning av aksjen for et ras som igjen stabiliserte kursen på rundt 20 dollar. Der har den ligget siden.

I kvartalet fram til 30. september, det tredje i Citrix' regnskapsår, økte omsetningen med sju prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 113,5 millioner dollar, mot forventet 112,5 millioner, og mot 105,8 millioner dollar i samme kvartal i 1999. Men driftsresultatet falt fra 34,2 millioner dollar (18 cents per aksje) til 27,5 millioner (14 cents). Analytikerne hadde ventet 11 cents per aksje.

For et år siden red Citrix en bølge av forventning for ASP-markedet. Selskapet mener det innfrir forventningen, blant annet ved å tegne sine "Business ASP" kunde nummer 100 nøyaktig etter den tidsplanen som ble lagt fram for et år siden. Ledelsen sier seg fornøyd med regnskapet som den mener bekrefter at selskapet drives godt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.